Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Občerstvenie v kinách je príliš kalorické

ilustračné foto
ilustračné foto

LONDÝN - Filmoví diváci by mali mať viac informácií o tom, koľko kalórií obsahujú laskomíny, ktoré im ponúkajú bufety v kinách. Britská agentúra pre štandardizáciu potravín (Food Standards Agency, FSA) varuje, že porcie predávané v týchto bufetoch obsahujú príliš mnoho soli, tuku a cukru. Okrem toho sa predávajú zbytočne veľké porcie a návštevníci nemajú na výber.

Šéf FSA Tim Smith kritizuje v denníku The Times ponuku bufetov a uvádza, že v predaji majú stále častejšie veľké porcie. "Je povera, že popcorn nemá žiadne kalórie, nie je to pravda," varuje. The Times k tomu doplňuje, že veľká porcia popcornu v kine v centre Londýna váži 375 gramov a obsahuje okolo 1800 kalórií.

Hovorca FSA pripúšťa, že návšteva kina je iba "príležitostnou hostinou" a jedlo, ktoré tam ľudia skonzumujú, je len malou časťou ich denného príjmu kalórií. "Občerstvenie ponúkané v kinách je často veľmi bohaté na tuky, cukry a soli," povedal. "Servíruje sa v pomerne veľkých porciách a ľudia ani nemajú možnosť zvoliť si niečo menšieho, napríklad najmenší nápoj má obsah pol litra a popcorn sa predáva len vo veľkých nádobách." FSA navrhuje, aby ľudia mali väčší výber. Pokiaľ si chcú kúpiť menšiu porciu popcornu alebo menší nápoj, mali by ho mať k dispozícii.

FSA teraz pripravuje nový model vyznačovania kalorickej hodnoty na potravinách a v lete vydá svoje doporučenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu