Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Po anglicky ako rodený Angličan

Jazyková škola Empire
Jazyková škola Empire

Na Slovensko prichádza nová metóda výučby anglického jazyka. Odbúranie strachu z rozprávania, 5-6 krát častejšie rozprávanie na hodinách, schopnosť plynule sa dohovoriť v anglickom jazyku už po jednom roku štúdia – to sú základné výhody Direct Method for English®.

V roku 2005 sa rozhodla sieťová jazyková škola AKCES – BENEFIT vo Varšave podniknúť vývoj novej metódy výučby cudzích jazykov, ktorá by bola založená na osvedčenej priamej forme výučby a zároveň by vyhovovala súčasným požiadavkám študentov a lektorov.

V roku 2007 predstavili Tomasz Filipiuk a Robert Kubić metódu pod názvom Direct Method for English®. „Výučba prebieha v menších skupinách, študenti na hodinách rozprávajú 5 až 6 krát častejšie, ako na klasických hodinách,“ hovorí Tomasz Filipiuk. Metóda je založená na princípe „otázka - odpoveď“, ktoré sa striedajú v rýchlom tempe. Študentom tak ostáva podstatne menej času na prekladanie „v hlave“, učia sa odpovedať reflexne a rozmýšľať priamo v cudzom jazyku.

Gramatika je pritom súčasťou celého procesu výučby, je vysvetľovaná priamo v praxi. „Študenti sa neučia teoretické pravidlá, ale vďaka novej metóde si zvyknú používať gramatiku intuitívne a správne. Presne tak ako v rodnom jazyku,“ dodáva Tomasz Filipiuk.

Rozprávanie a počúvanie zaberá až 70% vyučovacej hodiny. „Študenti sa učia jazyk prirodzenou cestou - ako malé deti – najprv iba opakujú slová a vety, neskôr ich začnú chápať a nakoniec ich začnú sami používať. Následne sa učia čítať a písať,“ opisuje Robert Kubić, druhý z tvorcov metódy.

Po dvoch rokoch svojej existencie žne metóda veľké úspechy najmä v krajinách strednej a západnej Európy. Lektori vyzdvihujú hlavne širšiu slovnú zásobu a používanie nových, dokonca aj slangových výrazov. Študenti oceňujú predovšetkým rýchlosť metódy a dôkazom kvality je aj vysoká úspešnosť absolventov Direct Method for English® v Cambridgeských testoch (FCE a PET).

V súčasnosti sa Direct Method for English® používa pre výučbu angličtiny v siedmych krajinách sveta a učí sa ňou vo viac ako 150 jazykových školách. Na Slovensko prichádza od ako úplná novinka. Je už dostupná v Bratislave a Košiciach, v blízkej budúcnosti sa plánuje aj jej rozšírenie prostredníctvom licencií do ďalších miest Slovenska.

Licenciu na výučbu touto metódou ako aj na rozširovanie siete partnerských škôl získala jazyková škola EMPIRE. „Sme veľmi radi, že nám po náročných vyjednávaniach bola daná taká obrovská dôvera. Naša jazyková škola bude zodpovedná nielen za samotnú výučbu, ale aj za kvalitnú aplikáciu na všetkých partnerských školách v rámci SR a ČR“ hovorí Marta Šefčíková, hlavná metodička EMPIRE.

 

Viac informácií: www.Direct-English.sk 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu