Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Prezidentom FCI sa v Bratislave stal Švajčiar Hans W. Müller!

World Dog Show 2009
World Dog Show 2009

BRATISLAVA – Už len dva dni zostávajú do štartu najväčšieho kynologického podujatia v histórii, no Bratislava žije kynológiou už od pondelka. V hoteli Radisson SAS sa koná zasadanie generálneho zhromaždenia FCI – medzinárodnej kynologickej federácie. V pondelok bola na programe dňa aj voľba prezidenta. Na ďalšie dva roky sa staronovým prezidentom FCI stal Hans W. Müller!

Už teraz je preto zrejmé, že nielen v Bratislave, ale aj na oslavách storočnice FCI - Svetovej výstave psov v Paríži roku 2011 – bude na čele FCI stáť tento charizmatický Švajčiar!

Brány svetovej výstavy psov sa otvoria už vo štvrtok 8. októbra o 9:00 ráno, výstava potrvá do nedele 11. októbra. Každý deň o 15:30 budú slávnostne vyhlásené výsledky najkrajších psíkov toho dňa. Vo štvrtok o 16:00 bude slávnostný otvárací ceremoniál, v neďeľu zasa na slávnostnom záverečnom galaprograme vyhlásia absolútnych víťazov výstavy. V show sa zraky divákov potešia aj pohľadom na majstrovstvá sveta v poslušnosti (obedience), fashion show, majstrovstvá sveta mladého vystavovateľa (junior handling), súťaže agility (cez prekážky), súťaže o najkrajšieho juniora, preteky psov v behu, ukážky služobných policajných, záchranárskych i vodiacich psov, no chýbať nebude ani súťaž o najlepšieho psieho tanečníka.

Záštitu nad podujatím osobne prevzali podpredseda vlády a minister vnútra Robert Kaliňák a bratislavský primátor Andrej Ďurkovský. Bratislavu čaká výstava plná rekordov: predstaví sa vyše 350 psích plemien z 59 štátov sveta, z nich 36 vôbec po prvý krát, takmer 30 tisíc prihlásených psov v rámci svetovej výstavy i klubových výstav, 11 krytých hál, veľkokapacitná montovaná hala, 80 tisíc návštevníkov nielen zo Slovenska ale aj z celého sveta. Počas Svetovej výstavy psov bude v bratislavskej Expo Inchebe pôsobiť až 180 rozhodcov, 150 VIP hostí z 38 štátov sveta, ako aj vyše 200 akreditovaných novinárov.

Najprestížnejšie kynologické podujatie na svete sa koná každý rok v inej krajine. Prvá Svetová výstava psov sa uskutočnila v roku 1969 vo Varšave. Voľba Slovenska za hostiteľa výstavy je nielen skvelým úspechom slovenskej kynológie, ale aj neopakovateľnou príležitosťou pre zviditeľnenie Slovenska vo svete.

Na čele výstavy stojí prezident Slovenskej kynologickej jednoty a člen prezídia medzinárodnej FCI Štefan Štefík, pre ktorého je organizácia Svetovej Výstavy psov splnením veľkého sna: “Veríme, že sa nám podarí vytvoriť príjemné priateľské kynologické prostredie nielen na výstavisku EXPO INCHEBA, ale aj v historickej Bratislave a okolí, tak aby každý účastník, či už vystavovateľ, rozhodca, alebo návštevník odchádzal s čo najkrajšími spomienkami. Nech sa naplní naše heslo: Srdce Európy – elita svetovej kynológie!”

Oficiálny web Svetovej Výstavy Psov 2009

Predpredaj

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu