Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Guvernérka zjedla surové srdce tuleňa, chcela podporiť lovcov

Michäelle Jean
Michäelle Jean

RANKIN INLET - Kanadská generálna guvernérka Michäelle Jeanová zjedla na inuitskej slávnosti v Nunavute surové srdce tuleňa.

Podľa komentátorov tým chcela vyjadriť podporu lovcom tuleňov. Hovorkyňa eurokomisára pre životné prostredie Stavrosa Dimasa to v utorok nechcela komentovať: "Je to príliš bizarné na to, aby sa dalo niečo také čo i len predstaviť," povedala.

Jeanová, ktorá je reprezentantkou britskej koruny pre Kanadu a teda fakticky hlavou štátu, si v pondelok večer na tradičnej inuitskej slávnosti kľakla k dvom uloveným tuleňom a z jedného z nich začala vyrezávať vnútornosti. "Môžem ochutnať srdce?" spýtala sa inuitskej ženy, ktorá stála pri nej. Potom z mŕtveho zvieraťa tento orgán vybrala, odkrojila si jeden plátok a skonzumovala ho.

"Vysvetlite si to ako len chcete," odpovedala Jeanová v utorok na otázku, či išlo o odkaz pre Európsku úniu. Tá začiatkom mesiaca rozhodla o zavedení embarga na výrobky z tuleňov. Z európskeho embarga, ktoré by malo vstúpiť do platnosti 25. júna, budú existovať výnimky pre Inuitov v Kanade aj Grónsku, no ani oni nebudú môcť produkty z tuleňov predávať vo veľkom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu