Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Sloboda zvierat je proti predaju výrobkov z tuleňov

BRATISLAVA - Každý, kto je proti komerčnému lovu tuleňov v Kanade, môže svoj protest so zbytočným utrpením vyjadriť na zhromaždení, ktoré 18. júna o 11:00 pred kanceláriou kanadského veľvyslanectva v Bratislave na Mostovej ulici č. 2 organizuje Sloboda zvierat

Sloboda zvierat sa aktívne pripojila k celoeurópskej kampani za zákaz dovozu a predaja všetkých výrobkov z tuleňov. Rozhodli sa vyjadriť nesúhlas s postojom kanadskej vlády a zasadiť sa o prijatie celoeurópskeho zákazu dovozu a predaja výrobkov z tuleňov. Agentúru SITA o tom informovala Romana Brinzíková zo Slobody zvierat.

Počas zhromaždenia Sloboda zvierat odovzdá kancelárii kanadského veľvyslanectva petíciu s vyše 1 700 podpismi a list so žiadosťou o zastavenie komerčného lovu tuleňov v Kanade, pošle list komisárovi Jánovi Figeľovi, aby podporil zákaz v Európskej komisii a upozorní na celoeurópsku demonštráciu v Bruseli 1. júla, na ktorej sa zúčastní 50 aktivistov Slobody zvierat. Podľa Slobody zvierat je komerčný lov tuleňov v Kanade najväčšou zabíjačkou morských cicavcov na svete.

Ročne je zastrelených, ubitých palicami a sekáčmi alebo stiahnutých z kože zaživa okolo 300 000 tuleňov, z toho až 98% sú mláďatá do troch mesiacov. V tomto veku sú málo pohyblivé, preto sú ľahkou korisťou pre lovcov. Kvóta pre tohtoročný lov je 275 000 mláďat. Podľa prieskumov verejnej mienky väčšina európskej verejnosti súhlasí so zákazom predaja výrobkov z tuleňov.

Takisto väčšina Kanaďanov je proti komerčnému lovu tuleňov. Zákaz predaja výrobkov z tuleňov už prijali Holandsko, Belgicko a Slovinsko. V Nemecku, Taliansku, Česku a Poľsku je v súčasnosti v schvaľovacom procese. Podobné zákazy už platia aj v USA a Mexiku.

Kanadská vláda minulý rok napadla belgické a holandské zákazy na pôde WTO ako odporujúce voľnému obchodu. Spor medzi EÚ a Kanadou o udržaní alebo zrušení týchto zákazov trvá.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu