Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Budujú raj nahoty, prvý nudistický hotel!

BERLÍN - Bude to tá najnemeckejšia kombinácia: nahota a plážové osušky. Po desaťročiach "nahatého" slnenia a kempovania budú mať zástupcovia nemeckých nudistov svoj vlastný dovolenkový raj - hotel, v ktorom si môžu užiť totálnej nahoty, napísal denník The Times.

Hotel Rosengarten v trefne pomenovanom meste Freudenstadt (Mesto radosti) v regióne Schwarzwald na juhozápade Nemecka sa stane útočiskom pre vyznávačov Freikörperkultur, čiže kultúry slobodného tela, ako Nemci vzletne vravia nudizmu. Zatiaľ naturistov ubytovávala len hŕstka nemeckých hotelov, ale Rosengarten má v pláne zaujať k nudizmu novátorský postoj v duchu hesla Dosť bolo oblečenia!

Na niečo však budú stále dobré aj osušky. Ešte pred otvorením hotela zverejnili prísne pravidlá. Jedno z nich upozorňuje, že všetci hostia musia byť po celú dobu ako ich pánboh stvoril a pred použitím kresiel a ležadiel na ne musia rozprestrieť uterák. Aby vedenie hotela hneď od začiatku uviedlo na pravú mieru mylnú domnienku niektorých hosťov, dôrazne varuje pred sexuálnym "harašením" a necudným správaním v spoločných priestoroch. Previnilcov potrestajú spôsobom pre nudistov najpotupnejším - budú sa musieť obliecť a opustiť Rosengarten.

"Dúfame, že do hotela zavítajú rôzni ľudia vrátane celých rodín, a tak budujeme v hotelovom komplexe detské ihrisko," predstavil plány duchovný otec projektu, nudista Frieder Haferkorn. "Mesto je obklopené prekrásnym národným parkom a je tu kopec príležitostí na pešiu turistiku a lyžovanie." Hosťom bude dovolené sa pre tieto aktivity obliecť, i keď asi veľa z nich nebude chcieť. Od doby, čo nemecký sociológ a "otec nudizmu" Heinrich Pudor napísal v 90. rokoch 19. storočia pojednanie s názvom Kult nahoty, jeho krajania i krajanky sa s obľubou vyzliekajú donaha i mimo domov.

Ak pôjdu veci podľa Haferkornovho plánu, hotelový komplex Rosengarten sa čoskoro stane ďalšou malou oázou nahoty. Päťdesiatsedemročný naturista dúfa, že sa mu čoskor podarí úspešne uzavrieť jednanie o odkúpení hotela s 31 izbami, ktorý bude hosťom k dispozícii celoročne.

Mohlo by sa zdať, že úplná nahota počas nemeckej zimy je receptom na bolestivé omrzliny, ale Haferkorn uisťuje, že hotel bude po celý rok vykurovaný na príjemných 26 stupňov Celzia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu