Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Tutkovej billboardy prídu do Bratislavy a B. Bystrice

(Zdroj: Shutterstock)

BRATISLAVA - Kontroverzná výstava, na ktorej sú obete koncentračných táborov a komunistických zločinov porovnávané s fotografiami ľudských plodov po interrupcii, cez zimu zo Slovenska zmizne. Objaví sa opäť na jar, povedala riaditeľka Centra pre Bioetickú Reformu (CBR) Jana Tutková.

Putovnú sériu panelov s názvom Stop genocíde, ktorú počas leta inštalovali na siedmich hudobných festivaloch a v októbri pred niektorými slovenskými univerzitami, uvidia na budúci týždeň ešte vysokoškoláci v Bratislave a Banskej Bystrici. Podľa Tutkovej sú obrázky potratených detí najúčinnejšou vzdelávacou metódou, ktorá odhaľuje skryté násilie na bezbranných. CBR získalo tieto obrázky z najväčšieho archívu potratových fotografií v Kalifornii.

Pochádzajú však z krajiny Európskej únie, kde sa potraty legálne vykonávajú. "Národná rada SR schválila tento týždeň zákaz telesných trestov pre deti, naďalej však toleruje telesné tresty na najmenších, ktorí sú zabíjaní roztrhaním kyretou alebo vysaním z maternice," uviedla dnes Tutková.

Obrázky na výstave podľa nej pripomínajú fakt, že umelý potrat je násilím, ktorým je na Slovensku zabitých 40 detí denne. Okrem genocíd, jeden z bilboardov porovnáva umelý potrat s trestom smrti a ďalší s týraním detí. "Dieťa nie je majetkom rodičov, a teda týranie je zakázané. Rodičia nemajú možnosť voľby rozhodnúť sa, či sa o dieťa starať, alebo ho utýrať,” povedala Tutková, podľa ktorej ani počaté dieťa v prvom trimestri nie je majetkom ženy, “hoci náš komunistický potratový zákon túto nespravodlivosť odobruje”.

Výstava Stop genocíde nadväzuje na minuloročnú billboardovú protipotratovú kampaň, ktorej cieľom bolo odtabuizovanie témy umelých potratov. Bližšie informácie o nej možno nájsť na internetovej stránke www.pravonazivot.sk, www.stopgenocide.sk alebo na zahraničných portáloch - www.stopgenocide.cz, www.stopaborcji.pl, www.abortionNO.org či www.abortu.net.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu