Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Preložili počítačovú hru o sv. Pavlovi do slovenčiny

BRATISLAVA - Rehoľné sestry Zuzana Mažecová a Mária Ševčíková z Kongregácie Sestier Panny Márie Útechy v Žiline a študent Peter Pakan preložili zo španielčiny do slovenčiny počítačovú hru, ktorá znázorňuje rôzne symboly a obrazy zo života sv. Pavla. Informovala o tom Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska.

Hru spracoval Fernando Pérez Valdez. Riaditeľom projektu je františkánsky rehoľník Hugo Córdoba Padilla, rektor Sanktuária Našej Panej z El Pueblito v diecéze Querétaro v Mexiku. Žilinská diecéza hru sprístupnila na internetovej stránke www.santamariadelpueblito.org/sv-pavla.htm.

Jubilejný Rok sv. Pavla trvá do 29. júna 2009. Ohlásil ho 29. júna pápež Benedikt XVI. pri príležitosti 2 000. výročia narodenia sv. Pavla. Pri príležitosti jeho vyhlásenia vytvorili vo Vatikáne webovú stránku www.annopaolino.org. V Ríme sa na knižný trh dostala 290-stranová kniha vreckového formátu s názvom Zbierka listov sv. Pavla, ktorá okrem odborného spracovania jednotlivých listov obsahuje aj modlitby .

Privilegovaným miestom na oslavy Roka sv. Pavla bude Bazilika sv. Pavla v Ríme, kde sa pod oltárom nachádza Pavlova hrobka s jeho ostatkami. Pavol sa narodil približne v ôsmom roku nášho letopočtu v maloázijskom meste Tarze (dnešné Turecko).

Pochádzal z bohatej židovskej rodiny, dostal meno Šavol. Stal sa rabínom, spočiatku prenasledoval kresťanov, neskôr prijal ich vieru a šíril ju medzi Židmi a pohanskými národmi v Malej Ázii, Grécku a na ostrovoch v Egejskom mori. Jeho znakom je kniha alebo zvitky posolstiev. Zomrel mučeníckou smrťou, sťali mu hlavu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu