Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Ryba udrela chlapca do tváre, zlomila mu čelusť

(Zdroj: Famous)

LITTLE ROCK - Americkému mladíkovi, ktorý sa na jazere zabával na nafúknutej duši z pneumatiky, zlomila čelusť ryba, ktorá vyskočila z vody. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Päťnásťročný Seth Russell križoval v závese za motorovým člnom na veľkej duši Chicotské jazero v Arkansase, keď nad hladinu náhle vyskočil tolstolobik biely (Hypophthalmichthys molitrix) a chlapca udrel do tváre. Po strete s rybou upadl Russell do bezvedomia.

"Vôbec nič si nepamätá," povedala chlapcova matka Linda Russellová. "Smial sa a ďalšiu vec, na ktorú si spomína, bolo prebudenie v nemocnici." Podľa matky syn podstúpil operáciu, pri ktorej mu lekári zafixovali drôtenou konštrukcoiu niekoľko zubov, a stále cítí bolesť chrbta, ktorú doktori pripisujú nárazu vo veľkej rýchlosti. Nie je jediný, kto sa stretol s "lietajúcim" tolstolobikom.

"Nelietajú, ale sú to celkom dobrí skokani," uviedla Carole Engleová, ktorá na arkansaskej univerzite v Pine Bluff vedie centrum akvakultúry a rybolovu. "Za niekoľko posledných rokov máme správy o rybích skokoch, ktoré zapríčinili zranenia na jazere Chicot." "Ich chovanie je problém a zdá sa, že ich populácia tu rastie," povedala Engleová.

Tolstolobik biely bol do USA po poprvýkrát dovezený v 70. rokoch minulého storočia. Chovatelia sumcov ich priviezli, aby pomohli s odstránením rias z ich rybníkov. Agentúra na ochranu životného prostredia začala program, ktorý mestám umožňuje využitie takýchto rýb k vyčisteniu okrasných jazierok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu