Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

V reštaurácii objavili kusy mäsa so slovami Alah a Mohamed

Bratislava - Do istej reštaurácie na severe Nigérie prúdia od minulého týždňa davy ľudí, aby sa mohli pozrieť na kusy mäsa, na ktorých je v arabčine napísané slovo Alah, a meno proroka Mohameda.

Podľa majiteľa reštaurácie v meste Birnin Kebbi si slová na kuse hovädzieho všimol zákazník. "Chcel začať jesť, keď si zrazu všimol, že chrupavka tvorí slová," povedal majiteľ reštaurácie Kabiru Haliru. Keď potom prezreli zásoby, našli aj ďalšie tri kusy, na ktorých boli rovnaké slová. Mäso podľa jeho slov najprv uvarili a pred podávaním ešte osmažili.

"Po tom, ako sme nápisy objavili, prišlo sem jesť niekoľko islamských učencov a všetci povedali, že je to znamenie," doplnil Kabiru Haliru, ktorý si kusy mäsa nechal v reštaurácii, aby ich mohol ukázať záujemcom. V januári 2006 sa v médiách objavila správa, že slová Alah a Mohamed našiel na tropickej rybke zákazník akvaristiky v anglickom meste Rawtenstall.

V roku 2004 istý Palestínčan našiel vo svojom stáde jahniatko, ktoré malo na hnedom kožúšku biele slovo Alah. V septembri 1999 zase v západnom Yorkshire objavili paradajku s "odkazom od Alaha". Shabana Hussain našla slová vo vnútri paradajky, keď pripravovala jedlo pre svoju rodinu. Keď ju prekrojila, našla vraj na jednej polovici slovo Alah, a na druhej vyznanie viery: Nie je iného Boha okrem Alaha.

V kresťanskom svete sa zase objavujú správy o tvárach Ježiša, či Panny Márie na kúskoch jedla. V roku 1996 pritiahla do kaviarne v americkom Nashville stovky ľudí škoricová buchta s tvárou Matky Terezy, v roku 2002 sa prišli tisícky pútnikov v Indii pozrieť na čapatí, do ktorého sa počas pečenia vypálila tvár Ježiša, svet obleteli aj fotografie toastu s tvárou Panny Márie, či ustrice alebo toastu s tvárou Ježiša.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu