Sobota27. júl 2024, meniny má Božena, zajtra Krištof

Prípad muža (63) šokoval lekárov: Kýchol a zakašľal, zrazu mu z brucha vypadli črevá! Neuveriteľná príčina

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

FLORIDA – Predstavte si, že spolu so svojou polovičkou raňajkujete a zrazu vám z brucha vypadnú črevá. Tento hrôzostrašný incident na vlastnej koži zažil Američan, ktorý predtým podstúpil operáciu brucha. Aj napriek tomu, že ide o zriedkavý prípad, jeho príbeh vás šokuje.

Šesťdesiattriročný muž si vychutnával raňajky so svojou manželkou, keď došlo k nezvyčajnému incidentu. Ako informujú lekári v článku publikovanom v časopise American Journal of Medical Case Reports, pred incidentom muž bojoval s rakovinou prostaty a podstúpil operáciu brucha. Počas raňajok však silne kýchol a následne zakašľal. Okamžite ho premkol pocit, že niečo je v poriadku. „Pri pohľade dolu si všimol niekoľko slučiek ružového čreva, ktoré vyčnievali z miesta jeho nedávneho chirurgického zákroku,“ píše sa v článku.

Prípad muža (63) šokoval
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Muž si zakryl obnažené črevá košeľou, zatiaľ čo jeho manželka zavolala záchranku. Záchranári, ktorí dorazili na miesto, zaznamenali približne sedemcentimetrovú vertikálnu tržnú ranu s veľkým množstvom čreva, ktoré cez ňu preniklo. Našťastie nedošlo k veľkej strate krvi. Záchranári muža previezli do neďalekého zdravotníckeho zariadenia. Traja urologickí chirurgovia opatrne umiestnili vypitvané črevo späť do brušnej dutiny a tiež skontrolovali celé tenké črevo a nezaznamenali žiadne známky poranenia.

Brucho uzavreli sériou ôsmich stehov – jedným z najsilnejších typov uzáverov – aby predišli ďalšiemu podobnému incidentu. Muža po šesťdňovom pobyte prepustili z nemocnice. Ako dodali lekári vo svojom článku, takéto incidenty sú mimoriadne zriedkavé, no napriek tomu s nimi treba počítať.

Viac o téme: KašeľKýchnutieČreváOperácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu