Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Odborníčka na hygienu varuje pred nechutnou chybou pri umývaní toalety: Toto určite robíte aj vy!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TORONTO – Počas víkendu sa mnohí vrhajú do upratovania svojich domácností. Netreba zabúdať predovšetkým na toaletu, ktorá je plná baktérií. Odborníčka na hygienu však varuje všetkých, ktorí používajú na čistenie toalety kefu. Týmto postupom to robíte zle.

Mary Futherová, ktorá vystupuje pod prezývkou Madame Sweat, je známa tým, že sa na sociálnych sieťach delí o svoje tipy a triky týkajúce sa čistenia a osobnej hygieny. V minulosti informovala fanúšikov o časových limitoch na vybratie oblečenia z práčky, aby sa vyhli vlhkému zápachu, ale tiež prezradila, ako odstrániť žlté škvrny zo zubov. Tentoraz však svojim 440 000 fanúšikom poradila, ako sa starať o kefu na čistenie toalety. Odborníčka varovala svojich sledovateľov pred tým, aby kefu po použití jednoducho vrátili do držiaka.

Vo videu, ktoré získalo viac ako 14 000 pozitívnych reakcií, vysvetlila: „Ak práve dokončíte umývanie toalety týmto a potom urobíte toto, je to nechutné.“ Odborníčka predviedla, ako niektorí ľudia vyčistia svoju toaletu kefou a potom ju vložia späť do držiaka bez toho, aby ju vyčistili. Upozornila najmä na to, že ide o mimoriadne nehygienickú praktiku, kvôli ktorej toaletu nikdy nezbavíte potenciálne škodlivých baktérií.

Neznamená to však, že záchodovú kefu musíte vyhodiť. Futherová pozná lepší a hygienickejší spôsob čistenia toalety kefou. „Po dokončení čistenia kefu umyte rovnakým čistiacim prostriedkom, aký používate na čistenie záchodovej misy. Potom nastriekajte samotnú kefu peroxidom vodíka. Následne použite túto techniku sušenia, než ju vložíte späť do držiaka. Teraz je to hygienické.“ Sušiacou technikou myslí jednoduché vloženie kefy pod záchodovú misu, vďaka čomu sa mokrá časť kefy vysuší na vzduchu namiesto toho, aby vlhla v plastovom či kovom držiaku.

Viac o téme: KefaToaletaDomácnosťČistenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu