Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Fanúšikovia Harryho Pottera, túto vychytávku musíte mať: Britská spoločnosť premenila fikciu na realitu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Profimedia)

LONDÝN – Spoločnosť Invisibility Shield Co uviedla na trh 1,8 metra vysoký „megaštít“, ako aj prenosné rolovacie verzie, ktoré dokážu úplne ukryť skupinu ľudí či rôzne predmety. Spoločnosť sa inšpirovala neviditeľným plášťom z Harryho Pottera.

Neviditeľný plášť Harryho Pottera už viac nie je len fikciou. Tím londýnskej spoločnosti Invisibility Shield Co strávil štyri roky vývojom jedinečnej technológie, vďaka ktorej ich „megaštít“ dokonale ukryje skupinu ľudí či rôzne predmety. Dizajnér Tristan Thompson pre britský denník Daily Star povedal: „Možnosti sú nekonečné, ale čo je najdôležitejšie, štíty sú skvelou zábavou. Funkčný neviditeľný štít, ktorý stačí zrolovať a prehodiť cez rameno? Pred dvoma rokmi si nikto nemyslel, že to niekto dokáže.“

Štíty fungujú vďaka mimoriadne veľkým, precízne navrhnutým poliam šošoviek na ich predných stranách. Tie presmerujú svetlo odrazené od osoby stojacej za štítom preč od pozorovateľa na druhej strane. Ich tvar a umiestnenie potom spôsobí, že sa svetlo šíri po prednej strane štítu a účinne zakrýva všetko, čo je za ním.

Štíty sú aktuálne k dispozícii v troch veľkostiach, pričom ten najväčší je vysoký 1,8 metra a je dostatočne veľký na to, aby ukryl aj skupinu ľudí. Každý zo štítov je vodotesný a je vyrobený zo 100% recyklovateľných materiálov.

Viac o téme: Harry PotterNeviditeľný plášťŠtít
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu