Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Zabudnite na UFO: Bývalý dôstojník varuje pred záhadnými podvodnými objektmi! Hrozia katastrofálne následky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

USA – Zatiaľ čo o neidentifikovateľných lietajúcich objektoch počul snáď každý, iba málokto vie o záhadných ponorkách. Najnovšie pred nimi varuje americký admirál vo výslužbe. Podľa jeho slov môžu predstavovať vážnu bezpečnostnú hrozbu.

Pozorovania takzvaných neidentifikovaných lietajúcich objektov (UFO) v posledných rokoch upútali veľkú pozornosť, pričom minulý rok usporiadal americký Kongres brífing venovaný tejto témy. Pentagon odhalil svoje pozorovania a objasnil, že jeho predstavitelia nenašli žiadne dôkazy o mimozemskej technológii. Americký admirál vo výslužbe však najnovšie varoval pred neidentifikovanými ponorkami a povedal, že predstavujú skutočnú hrozbu pre medzinárodnú námornú bezpečnosť.

Kontradmirál a oceánograf Tim Gallaudet napísal knihu, v ktorej spomenul, že neidentifikované ponorné objekty (USO) si vyžadujú naliehavú pozornosť. Gallaudet tiež uviedol, že tieto veľké osvetlené plavidlá sa môžu skrývať v nepreskúmaných hlbinách našich oceánov. „Máme menej výskumov transmediálnych UAP a USO, ako by bolo vhodné,“ uviedol v správe, informuje britský denník The Sun. Tieto neznáme objekty môžu podľa jeho slov niekedy cestovať v hlbokých vodách oceánu bez toho, aby sa vôbec objavili.

To znamená, že veľké mocnosti by sa mohli pohybovať pod vodou bez toho, aby o tom takmer niekto vedel. Gallaudet tiež poukázal na prebiehajúcu vojnu na Ukrajine, vojnu medzi Izraelom a Hamasom, ako aj na konflikty Iránu v Červenom mori, na neustále narastajúci jadrový arzenál Severnej Kórey a na nebezpečné kroky Číny smerom k Taiwanu, pričom ich označil za množiace sa a ohromujúce hrozby. „Jedna hrozba, ktorá môže byť ešte väčšia ako všetky tieto, je do značnej miery neviditeľná: celosvetová sieť podmorských káblov, ktoré tvoria chrbticu globálnej komunikácie a prenosu informácií,“ uviedol Gallaudet vo svojej správe.

Rozsiahly komplex infraštruktúry morského dna je podľa neho základom globálneho obchodu, vojenskej pripravenosti a logistiky a samotného internetu. Gallaudet dodal, že vláda USA nezdieľa všetko, čo vie o UAP a USO, čo sťažuje riešenie bezpečnostných hrozieb v oceánoch.

Viac o téme: AdmirálUSONeidentifikovateľné podvodné objekty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu