Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Ľudia sú v šoku z účtu z roku 2008: Toľkoto vtedy stálo jedlo! Vráťme sa späť v čase...

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SYDNEY - Ohromené reakcie užívateľov sociálnej siete vyvolala účtenka z reťazca rýchleho občerstvenia z roku 2008. Na základe tohto dokladu, ktorý ukazuje, ako veľmi narástli ceny potravín za posledných šestnásť rokov, si niektorí diskutujúci prajú vrátiť sa do minulosti.

Mnohí ľudia v posledných rokoch zápasia so zvládaním základných životných nákladov, pretože mzdy nerastú úmerne s infláciou. O tom, ako veľmi za posledné roky stúpla, svedčí účet z roku 2008 pochádzajúci z austrálskeho supermarketu. Objavil ho jeden z užívateľov v aute svojej babičky. Viacerých upútali ponuky, ktoré sú uvedené na zadnej strane. Takéto propagačné akcie sa totiž v súčasnosti objavujú už iba veľmi zriedkavo a skôr v online priestore. 

Pokladničný doklad mnohým nostalgicky pripomenul minulosť. Svoje služby na ňom propaguje napríklad kadernícky salón. Ďalšia ponuka pochádza z  Pizza Hut; ide o zvýhodnené kupóny, vďaka ktorým si mohli zákazníci kúpiť tri veľké pizze len za 15,95 austrálskeho dolára (necelých 10 eur). Výhodný nákup ponúklo aj miestne mäsiarstvo. Ak zákazníci zaplatili za nákup 30 dolárov (18 eur) alebo viac, mohli dostať jeden kilogram klobás zadarmo. V súvislosti s dnešnými cenami je však na doklade najprekvapujúcejšou položkou z McDonald's. Zákazníci mohli v roku 2008 dostať dva kusy Big Macu iba za päť dolárov (tri eurá). V súčasnosti zaplatia za jeden 7,75 dolára (4,70 eura). 

Po zverejnení príspevku si mnohí ľudia zaspomínali na staré dobré časy. "Ach, chýbajú mi informácie o výhodných ponukách! Zabudla som, že vôbec existovali. Teraz sa cítim taká stará a smutná," napísala jedna žena. Niekto ďalší doplnil vyjadril túžbu: "Vráťte ma naspäť v čase." 

Viac o téme: účetInfláciaúčtenka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu