Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Vyriešili obrovskú záhadu miniatúrnych múmií z Peru: Takýto je ich pôvod!

(Zdroj: profimedia.sk)

LIMA - Záhada múmií, ktoré boli objavené v októbri minulého roka v Peru, je už vyriešená. Miestne úrady výsledkom vyšetrovania zarmútili všetkých, ktorí dúfali, že nájdené figúrky boli posolstvom z inej planéty. Ich pôvod je totiž rýdzo pozemský.

Pred pár mesiacmi médiá upozornili na záhadný objav v Peru. Na letisku v metropole Lima boli v kartónovej škatuli nájdené dve malé humanoidne vyzerajúce bytosti. Vyzerali ako mumifikované a boli oblečené v tradičnom andskom odeve. Ich vzhľad vyvolal množstvo špekulácií, pričom viacerí odborníci sa domnievali, že by mohlo ísť o skutočné telá. Miestne úrady sa preto rozhodli podrobiť múmie dôkladnej analýze. Jej výsledky sú však zlou správou pre všetkých, ktorí dúfali, že ide o  mimozemšťanov. Ukázalo sa totiž, že obidve figúrky sú dielom človeka. 

"Záver je jednoduchý: sú to bábiky zostavené z kostí zvierat z tejto planéty s pomocou moderných syntetických lepidiel. Nevznikli v predhispánskom období. Je to úplne vymyslený príbeh," uviedol archeológ Flavio Estrada z Inštitútu pre právnu medicínu a forenzné vedy v Peru. Na výrobu bábik boli podľa odborníkov použité kosti vtákov, psov a iných zvierat. 

Správy o "mumifikovaných mimozemšťanoch obleteli svet len niekoľko mesiacov po tom, ako mexický novinár Jaime Maussan tvrdil, že má niekoľko exemplárov mimozemšťanov doma. Malo ísť o stáročné telá, ktoré sa našli v diatómovej bani v peruánskom Cusco. Maussan bol už v minulosti spájaný s viacerými vyvrátenými tvrdeniami o mimozemšťanoch. Trval však na svojom a povedal: "Tieto exempláre nie sú súčasťou našej pozemskej evolúcie. Nie sú to bytosti, ktoré sa našli po havárii UFO. Boli nájdené v baniach z diatómov (rias) a neskôr boli skamenené." 

Viac o téme: MúmiaMimozemšťanZáhadaPeru
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu