Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

FOTO kostola v Nemecku vyráža dych: Keď ju uvidíte, nebudete veriť, že je z tohto sveta

(Zdroj: Getty Images)

FÜSSEN - Snehová kráľovná Elsa z obľúbenej rozprávky Ľadové kráľovstvo dokáže zmraziť všetko, čoho sa dotkne, vystreliť ľadové kryštály zo zápästia a dokonca postaviť ľadové paláce. Nové zábery z mesta v južnom Nemecku zachytávajú úkaz, ktorý vyzerá, akoby bol dielom tejto rozprávkovej postavy.

Úžasná fotografia zachytáva kostol neďaleko Füssenu v Bavorsku, ktorý obklopujú ľadové svätožiary. Ide o jav spôsobený zamrznutými vodnými kryštálmi vo vzduchu. Tento záber je podľa NASA vzácny, pretože zachytáva viacero svätožiar vrátane jednej v tvare teplovzdušného balóna. 

Dokonalú zimnú scenériu nafotil začiatkom tohto mesiaca nemecký fotograf Bastian Werner a zverejnil to na Instagrame so slovami: "Vedľa kaplnky napadlo dobrých 60 až 70 centimetrov snehu. Zriedkavo svoju fotografiu hodnotím 10/10. Tento rok som toho zažil toľko, ale niečo také som nečakal." 

K úkazu dochádza vtedy, keď pri dostatočne nízkych teplotách voda suspendovaná vo vzduchu zamrzne na ľad a vytvorí slabú hmlu. Tieto častice ľadu nie sú vždy dostatočne ťažké na to, aby spadli na zem, takže zostanú vo vzduchu a môžu zachytiť slnečné svetlo. To sa odráža a láme a mení smer, keď dopadá na kryštály pod uhlom. Výsledkom je ľadová svätožiara - optický jav, ktorý môže mať tvar od prstencov až po oblúky a dokonca aj škvrny na oblohe.

Viac o téme: KostolúkazNemeckoSvätožiara
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu