Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Iba tí najbystrejší dokážu vyriešiť túto slovnú úlohu: Ľudia ju označili za absurdnú, podarí sa vám to?

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Slovné úlohy môžu byť súčasne zábavné aj frustrujúce. Našťastie však spolu s hlavolamami a hádankami predstavujú skvelý spôsob, ako otestovať svoju inteligenciu. Nedávna slovná úloha ľudí na sociálnej sieti poriadne zmiatla. Podarí sa vám ju vyriešiť?

Na sociálnej sieti X sa objavila slovná úloha, ktorú množstvo ľudí označilo za absurdnú. "Kúpil som kravu za 800 dolárov a predal som ju za 1000 dolárov. Znova som ju kúpil za 1100 dolárov a znova som ju predal za 1300 dolárov. Koľko som zarobil?" Znie to jednoducho, no pátranie po správnej odpovedi už jednoduché nie je.

Množstvo ľudí uviedlo, že mužovi zostalo 100, 200 alebo 300 dolárov. "Vyslúžil si si môj rešpekt, braček, si skutočný obchodník," napísal jeden užívateľ. "Potrebujem kupovať a predávať kravy, vyzerá to ako ľahké peniaze," pridal sa ďalší. 

Účet Daily Quiz and Riddles, ktorý zdieľal túto slovnú hádanku, neskôr zverejnil aj správnu odpoveď, ktorá je 400 dolárov. Po tom, čo muž minul 800 dolárov, nemal žiadny príjem a prišiel o všetky peniaze. Následne so svojím príjmom 1000 dolárov zarobil predajom kravy 200 dolárov. A po opätovnej kúpe za 1100 dolárov stratil 900 dolárov. Keď kravu ale opäť predal za 1300 dolárov, dosiahol zisk 400 dolárov.

Viac o téme: HádankaHlavolamSlovná úloha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu