Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

VIDEO z Antarktídy ľuďom vyrazilo dych: Žena pri zatváraní dverí doslova bojuje o život

(Zdroj: Instagram/tomaszkurczaba)

ANTARKTÍDA - Výskumný tím, ktorý je súčasťou expedície na Antarktíde, zdokumentoval, aké je to pracovať na Ostrove kráľa Juraja. Rozhodne to nevyzerá príjemne. Údajne ale ide o typický deň na najchladnejšom svetadieli, ktorý je zároveň aj najveternejším.

Video nakrútil Tomasz Kurczaba, ktorý momentálne vedie svoju 47. poľskú expedíciu. Ja na ňom vidieť, ako sa jedna z jeho kolegýň snaží zatvoriť dvere kabíny. Oblečená od hlavy po päty v snehovej výstroji sa zo všetkých síl snaží zavrieť dvere a dokonca v jednom bode stratí rovnováhu, pretože vonku fúka prudký vietor. Vyzerá to však tak, že to bol len obyčajný deň na antarktickej expedícii, pretože Tomasz nebol prekvapený snahou svojej kolegyne a dokonca predstieral, že jej podáva pomocnú ruku. "Typický pracovný deň na Antarktíde," okomentoval zábery, ktoré boli zverejnené v máji. 

V posledných dňoch video znova koluje na sociálnych sieťach. "Počasie v Antarktíde sa vo všeobecnosti klasifikuje do troch úrovní. Najťažšia je úroveň 1: rýchlosť vetra nad 102 km/h, teplota < −73 stupňov, viditeľnosť menej ako tridsať metrov. Inými slovami - peklo," napísal jeden užívateľ. Iný prezradil, že si najprv myslel, že žena je v idúcom vlaku.

Ďalšia osoba zdieľala podrobnosti o drsných podmienkach, ktorým ľudia čelia na Antarktíde. "Antarktída je známa svojimi extrémnymi a drsnými poveternostnými podmienkami. Je to najchladnejší a najveternejší kontinent na Zemi. Priemerné teploty sa môžu pohybovať od približne -20 stupňov v teplejších pobrežných oblastiach do -60 alebo dokonca nižších vo vnútrozemí počas zimných mesiacov." Rýchlosť vetra v niektorých regiónoch môže prekročiť 320 km/h.

Viac o téme: ZimaVietorExpedíciaAntarktída
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu