Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Pracujete z domu? Takto môže vaše telo vyzerať už o pár rokov! Strašidelné FOTO

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Počas a po pandémii covidu začalo oveľa viac ľudí pravidelne pracovať z domu. Hoci je to pre mnohých skvelá zmena životného štýlu, najnovšia simulácia to spochybnila. Model zachytáva, ako bude človek na "home office" vyzerať o desiatky rokov neskôr.

Model práce na diaľku, ktorý aplikácia DirectApply nazvala Susan, je vizuálnou reprezentáciou toho, ako budú ľudia pracujúci z domu vyzerať o 25 rokov. Majú zlý zrak, zapálené oči a tmavé kruhy pod očami z celodenného pozerania na obrazovku počítača. Nedostatok fyzickej aktivity zase povedie k zlému držaniu tela a priberaniu. Susan má zdeformované prsty od písania na klávesnici a skrátený krk. Jej pokožka je vráskavá z nedostatku slnečného žiarenia a vitamínu D a jej vlasy začali rednúť.

Našťastie, existujú veci, ktoré môžeme urobiť, aby sme neskončili ako úbohá Susan. Britská psychologička Rachel Allanová povedala: "Dodržiavanie rutiny, ktorá vyhovuje vášmu životu, úrovni produktivity a požiadavkám na prácu, je nevyhnutné na udržanie emocionálneho zdravia pri práci na diaľku." 

Dôležité je aj budovanie a udržiavanie dobrých vzťahov s kolegami, aj keď ich tak často nevidíte zoči-voči. Dlhodobý pobyt bez ľudského kontaktu môže viesť k vyšším hladinám stresového hormónu kortizol, ktorý zvyšuje krvný tlak a má škodlivé účinky na fyzické zdravie. Je všeobecne známe, že pobyt na čerstvom vzduchu a cvičenie je kľúčom k udržaniu si zdravia. Takže aj keď má práca z domu svoje výhody, netreba pri nej zanedbávať fyzické ani duševné zdravie.

Viac o téme: Home officePráca z domu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu