Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Bývate hladní neskoro večer? Lekárka radí, vtedy by ste mali konzumovať len tieto tri pokrmy

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

NEW YORK - Radi maškrtíte neskoro večer alebo v noci? Podľa lekárky Janiny Bowringovej môžete, ale iba vtedy, ak pri tom výrazne obmedzíte výber potravín na tri druhy. Nočné zajedanie sa totiž spája s vyšším výskytom obezity, a to aj v prípade, keď si dávate pozor na všetky ostatné faktory.

Pri udržiavaní zdravého životného štýlu nezáleží len na tom, čo jete, ale aj na tom, kedy jete. Vo všeobecnosti sa neodporúča jesť v neskorých večerných hodinách. Ale čo s tým, ak ste hladní na konci dňa? Lekárka Janine Bowringová na TikToku prezradila, že existujú len tri potraviny, ktoré môžete bez obáv konzumovať aj v noci a nebudú mať negatívny vplyv na vašu hmotnosť a zdravie. Majú totiž viaceré výhody. 

@j9naturally 3 Best Foods to Eat in the Evening Dr. Janine provides valuable insights into the best food choices for evening consumption. She emphasizes the impact of eating after sunset, particularly late at night, on melatonin and thyroid hormone secretion. If one must eat during this time, Dr. Janine recommends incorporating nuts such as almonds, macadamia nuts, and hazelnuts into their diet. Additionally, she suggests including seeds like tahini and sunflower seeds. Lastly, Dr. Janine highlights the benefits of golden milk made from nut milk, turmeric, and cinnamon as a favorable option for evening meals. Follow for more natural health tips. #nutrition #leptinresistance #circadianrhythm #wellness ♬ original sound - doctorjanine Bowring, ND

ORIEŠKY

Ak dostanete neskoro večer chuť zamaškrtiť si, Bowringová odporúča dať si malú hrsť orechov, najmä mandle, makadamové orechy alebo lieskové oriešky. Všetky tieto druhy sú skvelé, pretože dodajú trochu bielkovín a zároveň zasýtia tukmi, takže pred spaním nebudete hladní. Existuje niekoľko spôsobov, ako môže zaradenie orechov do stravy zlepšiť zdravie vášho srdca a celkový zdravotný stav. "Výskumom sa zistilo, že častá konzumácia orechov znižuje hladinu zápalov súvisiacich s ochoreniami srdca a cukrovkou," vysvetlili odborníci z Mayo Clinic. Konkrétne, orechy môžu zlepšiť zdravie tepien, znížiť zápal súvisiaci s ochorením srdca, riziko vzniku krvných zrazenín, hypertenzie a zároveň znížiť hladinu zlého cholesterolu. 

Bývate hladní neskoro večer?
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

SEMIENKA

Dobrou voľbou sú aj semienka. Ich nutričný profil je podobný ako u orechov; majú vysoký obsah vlákniny, zdravých tukov, bielkovín, vitamínov a ďalších látok. Podľa Bowringovej obzvlášť prospešné môžu byť tahini alebo slnečnicové semienka, ktoré sú nabité minerálmi a pomáhajú zaspať. 

Bývate hladní neskoro večer?
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

ZLATÉ MLIEKO

Nakoniec Bowringová uviedla, že pred spaním môže byť prospešná aj konzumácia zlatého mlieka. "Milujem zlaté mlieko, ktoré sa vyrába z kurkumy, škorice a orechového mlieka. Ohrejte ho a vypite tesne pred spaním. Je to fantastické na skvelý spánok, má skrášľujúce účinky antioxidantov v kurkume a je to aj silný protizápalový prostriedok," dodala. 

Viac o téme: OrechyMaškrtenieSemienkaNočné jedenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu