Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Biológ nakrúcal v divočine, keď len o kúsok unikol smrti: Pozor, pri sledovaní VIDEA vám vyskočí srdce z hrude

(Zdroj: X/Ed Krassenstein)

EVERGLADES CITY - Na južnej Floride došlo k hrozivému incidentu. Biológ Forrest Galante tam práve nakrúcal propagačné video pre svoj YouTube kanál, keď ho len o kúsok minul blesk. Jeho zásah ale i tak pocítil, pretože stál práve vtedy vo vode, ktorá je supravodivá.

Video zachytáva hrôzostrašný moment, kedy biológa a experta na divo žijúce zvieratá Forresta Galantea takmer zasiahol blesk pri nakrúcaní videa. "Je krásny den, voda je čistá, všetko ide ako po masle. Ku koncu dňa začína pršať... je to predsa Florida. Prší tu, často sú tu búrky a blesky," hovorí 35-ročný Forrest, pričom je po kolená ponorený vo vode. 

Len o pár sekúnd neskôr vedľa neho udrie blesk, čo ho donúti okamžite vyliezť z vody. "Dostal som to, cítil som to. To teda bolelo," povie ohromený biológ. Blesk vôbec nevidel, lebo bol otočený smerom ku kamere. Cítil však, ako elektrina prešla jeho telom. "Cítil som, ako mi to prešlo nohami a zadkom. Doslova ma to na krátky moment paralyzovalo," pokračuje. 

Nikto z filmového štábu pri búrke neutrpel zranenia, hoci Galante priznal, že po incidente sa cítil ubolený a v ústach mal kovovú pachuť, píše Fox News. Po čase však tieto symptómy ustúpili a teraz je už v poriadku. 

Viac o téme: BúrkaBleskFloridaBiológ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu