Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

FBI varuje pred neonacistickým kultom: Lákajú deti a dospievajúcich, požadujú extrémne násilie

(Zdroj: X/OfficialUScrime)

NEW YORK - Vyšetrovatelia sa obávajú, že násilné organizácie odhalené FBI sú v skutočnosti podskupinou oveľa väčšieho neonacistického satanského kultu pôsobiaceho po celom svete. Skupina núti deti k sebapoškodzovaniu či ubližovaniu ostatným. Jej členmi sú ľudia po celom svete.

V novembri 2021 vyšetrovanie znepokojujúcich príspevkov na sociálnych sieťach, ktoré vytvoril 23-ročný Angel Almeida, priviedlo úrady k pedofilnej skupine, ktorá sa nazýva 764, ale aj Harm Nation, Leak Society a H3l. FBI vydala verejné varovanie o skupine, v ktorom odhaľuje, že jej členovia sa „zameriavajú na maloleté obete na verejne dostupných platformách na odosielanie správ, aby ich prinútili, aby nahrávali alebo vysielali naživo akty sebapoškodzovania a vyrábali materiály so sexuálnym zneužívaním detí“.

Varovali, že skupina sa zameriava na deti vo veku od osem do 17 rokov, najmä na LGBTQ+ mládež, rasové menšiny a maloletých, ktorí zápasia s problémami duševného zdravia. Používajú vyhrážky, vydieranie a manipulačné taktiky, aby prinútili obete, aby zaznamenali ubližovanie zvieratám alebo sebapoškodzovanie, ako aj samovraždu, vraždu alebo iné násilné činy.

Podľa úradov sa od budúcich členov vyžaduje, aby nahrali tieto typy znepokojujúcich videí svojich obetí, aby získali prístup do skupiny, zatiaľ čo ostatní členovia v tom pokračujú, aby získali známosti a zvýšili si status. Skupina kontroluje svoje obete prostredníctvom extrémneho strachu a naďalej ich vydiera vyhrážkami, že budú zdieľať ich sexuálne explicitný obsah s ich rodinou alebo priateľmi. „Ich konečným cieľom je prinútiť neplnoletých, ktorých nútia, aby spáchali samovraždu v priamom prenose pre vlastnú zábavu alebo vlastný pocit slávy,“ uviedla FBI.

Zdroje oboznámené so skupinou 764 pre The Guardian povedali, že používajú populárne hry ako Roblox, herné platformy vrátane Discord a Twitch a upravené zoznamy skladieb na SoundCloud, aby sa dostali k svojim mladým obetiam. Ale tiež tvrdili, že skupina je v skutočnosti odnožou staršieho a väčšieho Rádu deviatich uhlov (O9A), satanskej skupiny uctievajúcej Hitlera s vplyvom na neonacistické organizácie po celom svete.

Inštitút pre strategický dialóg (ISD), nezisková ľudskoprávna organizácia so sídlom v Londýne, označuje O9A za decentralizovanú, satanskú, neonacistickú organizáciu, ktorá sa snaží zvrhnúť západné vlády a nahradiť ich novým imperiálnym poriadkom založeným na fašizme, sociálnom darvinizme a satanizme. O9A bol prvýkrát založený v Spojenom kráľovstve v 70. rokoch 20. storočia neonacistom Davidom Myattom, ktorého učenie zahŕňalo koncept Aeónov - presvedčenie, že každá ľudská civilizácia zodpovedá určitému časovému obdobiu alebo aeónu. 

Stúpenci kultu veria, že súčasný aeón, západná civilizácia, padne a bude nahradený novým spoločenským poriadkom nacistického obrodenia nazývaného "Impérium". Tiež veria, že ďalší aeón nakoniec povedie k tomu, že árijská rasa kolonizuje vesmír. Podľa ISD skupina verí, že židovsko-kresťanské hodnoty vrátane rasovej rovnosti, ľudských práv, demokracie, komunizmu a kapitalizmu stoja v ceste ich novému nacistickému poriadku. Členovia sú teda nabádaní k páchaniu náhodných činov extrémneho násilia, sexuálnych útokov a ubíjania ľudských obetí s cieľom urýchliť rozpad súčasného židovsko-kresťanského západného systému.

Skupina sa stala aktívnou na sociálnych sieťach okolo roku 2008 a od apríla 2019 do apríla 2021 bolo v Spojenom kráľovstve odsúdených za teroristické trestné činy osem nacistov spojených s O9A, uviedla skupina obhajcov HOPE not Hate. Ale online prítomnosť O9A a 764 znamená, že ich vplyv je ďalekosiahly, pričom niektorí priaznivci skupiny sú obvinení z vraždy, pedofílie, znásilnenia, terorizmu a iných zločinov v USA, Kanade, Rusku, Nemecku a inde.

Začiatkom tohto roka bol bývalý americký vojak Ethan Phelan Melzer odsúdený na 45 rokov za pokus o vraždu po tom, čo plánoval útok na svoju armádnu jednotku odoslaním citlivých údajov, ako je poloha jednotky, do Rádu deviatich uhlov. V septembri 2020 bol z vraždy obvinený 34-ročný muž, ktorý v Toronte dobodal na smrť moslimského muža a jeho účty na sociálnych sieťach boli prepojené s O9A.

Nemeckého tínedžera, ktorý je v súčasnosti obvinený z vraždy svojej pestúnskej rodiny v Rumunsku, údajne zradikalizovali online satanistické nacistické skupiny a na stenách svojej spálne mal napísané číslo 76, odkazujúce na skupinu 764. V roku 2021 FBI odhalila 764, keď dostali anonymný tip na Almeidove účty na sociálnych sieťach a pri vyšetrovaní prišli k znepokojujúcim objavom.

Podľa správy o zadržaní z novembra 2021, ktorú predložili federálni prokurátori, Almeida prejavil záujem o fotografie v súlade s násilím voči neplnoletým a ich sexuálnym vykorisťovaním a zverejňuje ich na svojich účtoch na sociálnych sieťach. V jednom príspevku vyjadril podporu rasistovi Dylannovi Roofovi, ktorý v roku 2015 zavraždil deväť členov černošskej cirkvi v Charlestone.

Ďalší príspevok obsahoval video streľby z airsoftovej zbrane na psa a iné príspevky ukazujú, ako Almeida pózuje so strelnými zbraňami. Jeho príspevky na sociálnych sieťach ho však spájali aj s O9A, pričom niekoľko záberov Almeidy obsahovalo vlajku so symbolom O9A. Keď vyšetrovatelia prehľadali jeho dom, našli 9 mm pištoľ, puškové náboje, vlajku O9A a ďalšie predmety spájajúce Almeidu s nacistickým kultom, vrátane kníh o extrémistickom satanizme. Ale medzi najznepokojivejšie nálezy patrila krvná zmluva – krvou zašpinená kresba postavy v kapucni obklopenej symbolmi O9A.

Almeida bol prepustený z väzenia v roku 2020 po tom, čo si odsedel 18 mesiacov na Floride za vlámanie tretieho stupňa a bol zatknutý za držbu strelnej zbrane. Vyšetrovateľom sa podarilo získať stovky tisíc digitálnych súborov, čo vo februári tohto roku viedlo federálnych prokurátorov k podaniu nahrádzajúcej obžaloby, ktorá sa týkala obvinení zo zneužívania detí a lákania maloletých.

V rámci nových obvinení je Almeida obvinený z toho, že nalákal dospievajúce dievča na sex so starším mužom a donútil ďalšie dievča, aby mu poslalo video s jej sebapoškodzovaním. Jeho súdny proces sa má začať 4. decembra, v prípade dokázania viny mu hrozí doživotné väzenie.

Viac o téme: NeonacizmusKultFBISebapoškodzovanieNásilie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu