Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Aktivista bol obvinený z masturbácie delfína: Zviera ho malo chytať penisom! Najbizarnejší škandál v histórii

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

AMBLE - Muž vyvolal šialený sexuálny škandál po tom, čo čelil obvineniam z toho, že si vytvoril sexuálne puto s delfínom. Jeho prípad sa dostal až pred súd, no sudca ho uznal nevinným. Viacero ľudí označilo prípad za nezmyselný a bizarný, pretože mužovo poslanie bolo delfíny chrániť, nie im ubližovať.

Aktivista za práva zvierat Alan Cooper bol v minulosti falošne obvinený zo sexuálneho vzťahu s delfínom skákavým menom Freddie. Bizarný prípad preskúmali moderátori podcastu Hooked on Freddie. Alan tvrdil, že delfín niekedy nechcel, aby vyšiel z vody a povedal: "Zablokoval ma svojím telom a nechcel, aby som odišiel." Dokonca sa zdalo, že poltonové zviera plakalo, keď muž odišiel.

Ale niektorí z ľudí, ktorí videli bizarné duo plávať v chladných a často špinavých vodách blízko Amble na pobreží Anglicka, videli údajne zdravý vzťah úplne inak. 28. septembra 1990 množstvo ľudí sledovalo Coopera na jednom z jeho pravidelných plávaní s Freddiem v prístave a neskôr polícii nahlásili incident, ktorý opísali ako sexuálny, informuje The Guardian.

Alan povedal, že to všetko bolo úplne nevinné a neskôr ho aj súd uznal nevinným. "Freddie sa správal ako obvykle, niekedy ma za ruku alebo nohu chytil penisom. Bolo to všetko úplne normálne, aspoň pre mňa. Až neskôr, keď mi boli poskytnuté policajné vyhlásenia, som si uvedomil, že to bolo inak." Tvrdil, že za sťažnosťami stojí Peter Bloom, ktorý vlastnil a cvičil tri delfíny v neďalekom morskom parku. V jeho vyhlásení pre políciu sa uvádzalo: "Nedostanete sa k nemu, obťažuje delfína." Neskôr však poprel, že by tieto slová použil. 

Podcasterka Becky Milliganová, ktorá o pôvodnom príbehu informovala už v roku 1990, vysvetlila, ako Coopera ovplyvnili bizarné obvinenia. Alan podľa nej odišiel ako 16-ročný zo školy a nemal veľa príležitostí sa zamestnať. "Je ťažké vyjadriť, čo to s ním urobilo, byť obvinený zo zneužívania toho, čo sa snažil chrániť," poznamenala Milliganová.

Po Cooperovom zatknutí jeho právnik povedal, že polícia mala problém udržať vážnu tvár pri čítaní obvinení. Boli prečítané podrobné výpovede svedkov, v ktorých sa tvrdilo, že aktivista za práva zvierat vykonával onanovanie na delfínovi, keď spolu plávali. Alana, ktorý mal v tom čase 39 rokov, napokon na súde Newcastle Upon Tyne Crown Court uznali nevinným. "Budem pokračovať vo svojej misii, aby som dohliadol na to, aby sa delfíny v zajatí vo Flamingolande a Windsore vrátili do svojho prirodzeného domova na otvorenom mori," vyhlásil oslobodený muž po súdnom konaní. 

Viac o téme: DelfínZoofilSexuálne zneužívanieAlan Cooper
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu