Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Toto je najťažšie čitateľná kniha na svete: Pozrite, čo sa v nej píše! Zvládli by ste ju prečítať?

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Knihy môžu zaujať nielen svojím príbehom, ale aj rozložením textu. Vo všeobecnosti platí, že ak je text príliš hutný a nerozdelený do viacerých odsekov, príbeh sa pravdepodobne bude čítať ťažšie. Nová, najťažšie čitateľná kniha na svete mnohých prekvapí. Takéto rozloženie textu by ste nečakali.

Nová kniha, ktorá je označená za "najťažšie čitateľnú", obsahuje slová iba na okrajoch strán. Na výber tohto špecifického dizajnu však existuje jeden dôležitý dôvod. Kniha s názvom "From the Margins" má totiž za cieľ posvietiť si na marginalizovaných ľudí žijúcich s HIV, hepatitídou C a rakovinou.

 

We have a headache just looking at it 😫

Posted by Daily Star Brilliantly Bonkers on Thursday, September 14, 2023

Napriek ničivým opisom utrpenia, stigmatizácie a bolesti každý príbeh v knihe nesie posolstvo statočnosti a nádeje. Kniha, za ktorou stojí farmaceutická spoločnosť Gilead Sciences v spolupráci s profesorom Davidom Olusoga, tak svojím dizajnom reaguje na ľudí žijúcich na okraji spoločnosti.

Olusoga na margo publikácie uviedol: "Jednotlivci sú vytláčaní na okraj kvôli svojej sociálnej triede, rase, etnickej príslušnosti, sexualite alebo chudobe a keď títo ľudia čelia chorobe, má to za následok prehĺbenie nerovností v oblasti zdravia."

Viac o téme: RakovinaHIVKniha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu