Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Rodičov pobúrila kniha o sexe pre tínedžerov: FOTO sexuálnych polôh... kde sú staré dobré vtáky?!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SYDNEY - Sprievodca sexom zameraný na tínedžerov rozzúril rodičov, viacerí z nich označili obsah za hanebný. Problémom sú najmä explicitné ilustrácie sexuálnych polôh, praktík a genitálií. Iní však tvrdia, že vďaka podobným publikáciám ich deti nemajú obavy z prirodzených procesov dospievania.

Publikácia "Vitajte v Sexe: Váš sprievodca nehlúpymi otázkami o sexualite, rozkoši a jej zisťovaní" od doktorky Melissy Kangovej a Yumi Stynesovej je opísaná ako úprimný, veku primeraný úvodný sprievodca sexom a sexualitou pre tínedžerov všetkých pohlaví. Vyšla síce ešte v máji, no pozornosť pritiahla až teraz, po tom, čo austrálsky hostiteľ podcastu Chris Primod zdieľal niekoľko stránok na sociálnej sieti.

Primod vo svojom príspevku označil vydavateľstvo a adresoval mu nemilé slová: "bigwaustralia pokračuje v zásobovaní kníh, ktoré vychovávajú naše deti a vystavujú ich sexuálne explicitnému a veľmi nevhodnému materiálu. Nie je to prvýkrát, čo Big W naskladnila knihy, ako je táto, pre deti." Kniha sa začína prihovorením sa k publiku. "Či už ste 11-ročné dieťa s obavami, zvedavé 14-ročné dieťa alebo rodič niekoho, kto má veľa otázok, táto kniha je upokojujúca, zaujímavá a plná informácií, ktoré potrebujete," píše sa na úvod. 

Chris potom ukázal divákom stránky o rôznych sexuálnych praktikách, ktoré sú detailne znázornené prostredníctvom ilustrácií. V komentároch k jeho príspevku sa vyjadrilo viacero nespokojných rodičov. "Toto je nechutné! Čo sa stalo starým dobrým vtákom a včelám a rodičom, ktorí NORMÁLNE diskutovali so svojimi deťmi. Diskusie primerané veku," uviedol jeden z nich. "Nechutné, čo sa snažia robiť a učiť tie úbohé deti. Nech ich nechajú na pokoji, ak ich nájdem, hodím ich do koša," napísal ďalší.

Iným rodičom sa, naopak, nový koncept páči. "Legenda! Ste neuveriteľné. Ďakujem za vašu tvrdú prácu, múdrosť a láskavosť," znie jeden komentár. "Blahoželám! To je neuveriteľné. Ako učiteľ sa veľmi teším na zakúpenie tejto knihy, aby som si ju mohol prečítať a odporučiť rodičom," vyjadril pochvalu jeden pedagóg. 

Viac o téme: KnihaSexDospievanieSexuálna výchova
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu