Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

VIDEO z pláže je hitom: Všetci dovolenkári stáli na nohách! Pozrite, čo ich k tomu donútilo

(Zdroj: Twitter/BogdanTanjevic)

ULCINJ - Na Twitteri sa objavili zábery z pláže v Čiernej Hore, na ktorých vidno stojacich dovolenkárov. Z reproduktorov hrá juhoslovanská hymna. Kým niektorí komentujúci uviedli, že toto sa stáva pravidelne, iní si pripomenuli nepeknú históriu bývalej Juhoslávie.

Sociálnymi sieťami koluje záznam z pláže pri Ulcinji v Čiernej Hore, na ktorom z reproduktorov znie juhoslovanská hymna "Hej, Slaveni". Väčšina dovolenkárov sa na znak úcty v tichostí postaví a na konci niektorí dokonca zatlieskajú. "Koniec ‚pracovného‘ dňa dnes na pláži Mojito v Ulcinji," uviedol autor príspevku k videu.

Video vyvolalo množstvo reakcií a z niektorých možno vyčítať, že niečo podobné sa nestáva ojedinele. Podľa jedného užívateľa je akýmsi zvykom hrať hosťom na pláži juhoslovanskú hymnu. "Každý rok pravidelne lietam na Štoj a zostávam na tejto pláži, práve kvôli tomuto momentu." 

Pre iných však hymna znamená oveľa viac. "Mnohí to nepochopia, ale mne naskočila husia koža pri počúvaní hymny krajiny, kde som sa narodila," uviedla ďalšia komentujúca. Mnohým zábery pripomenuli temnú históriu vtedajšej Juhoslávie.

Viac o téme: DovolenkaPlážČierna HoraJuhosláviaHymna
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu