Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Vodca kultu Charles Manson členom svojej sekty posielal kódované správy z väzenia: Z jeho slov mrazí

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/AP)

LOS ANGELES - Vodca kultu Charlesa Mansona posielal svojim nasledovníkom zakódované správy spoza mreží. Podľa jednej z bývalých členiek kultu im tak dával návod, ako ho dostať von z väzenia. Skupina okolo Mansona je opäť v záujme verejnosti i médií po tom, čo súd nedávno prepustil ďalšiu bývalú členku Leslie Van Houtenovú z väzenia.

V utorok 11. júla po viac ako päťdesiatich rokoch prepustili členku Manson Family Leslie Van Houtenovú z väzenia. Pôvodne dostala doživotie za účasť na dvoch z deviatich neslávne známych vrážd, ktoré spáchali v auguste 1969. Išlo o obchodníka s potravinami v Los Angeles Lena LaBiancu a jeho manželku Rosemary. 

Zábery, ktoré boli prvýkrát zverejnené v roku 2018, zachytávajú, ako notoricky známy vrah hovorí z väzenia a zdá sa, že tajne nariaďuje svojim nasledovníkom, aby ho odtiaľ dostali von, informuje The Mirror. "Zakrádame sa v okresnom väzení a pozeráme sa pod dvere, či tam ten muž nie je. Zakrádajte sa ako malé deti z mesta, zakrádajte sa okolo budovy súdu, zakrádajte sa všade. V Sneakyville je všetko zákerné. Aby ste sa dostali k pravde, musíte sa zakrádať, pravda je odsúdená, pravda je v plynových komorách," povedal Manson. 

Charles Manson
Zobraziť galériu (3)
Charles Manson  (Zdroj: SITA/AP)

Manson bol odsúdený za smrť siedmich ľudí na doživotie. Zomrel vo väzení v roku 2017 vo veku 83 rokov. Bývalá členka sekty Catherine "Gypsy" Shareová, ktorá si odsedela päť rokov vo väzení za svoju účasť v sekte, vtedy potvrdila, že Manson sa vo svojej reči pokúšal posielať sekte tajné kódované správy. "Naprogramuje nás, hovorí nám, čo máme robiť. Hovorí nám, aby sme ho dostali z väzenia, aby sme sa naučili, kde sú vetracie otvory, ako sa dostať dnu a von z budovy a ako ho oslobodiť." 

Členky Mansonovej Rodiny (zľava)  Susan Atkins, Patricia Krenwinkel a Leslie Van Houten.
Zobraziť galériu (3)
Členky Mansonovej Rodiny (zľava) Susan Atkins, Patricia Krenwinkel a Leslie Van Houten.  (Zdroj: SITA/AP/George Brich)

LaBiancaovci boli zabití vo svojom dome a členovia sekty potom ich krv rozmazali po stenách. Van Houtenová neskôr opísala, ako držala Rosemary s obliečkou cez hlavu, keď ju iní bodali, predtým, ako ju ona tiež niekoľkokrát bodla. Mansonovi uchvátení stúpenci pokračovali vo vykonaní deviatich vrážd v júli a auguste 1969. Neslávne známymi sa stali najmä po tom, čo zabili 26-ročnú herečku a manželku režiséra Romana Polanského Sharon Tateovú, ktorá bola v ôsmom mesiaci tehotenstva, a ďalších štyroch hostí. Van Houtenová, ktorá mala v tom čase 19 rokov, sa na vražde Tateovej nezúčastnila.

V súčasnosti je Van Houtenová podmienečne prepustená. Rok by mala stráviť v prechodnom bývaní, kde sa naučí základné zručnosti, ako napríklad ako ísť do obchodu s potravinami, ako získať debetnú kartu a taktiež sa musí naučiť používať internet. Van Houtenová vo väzení získala bakalársky a magisterský titul a pracovala ako vychovávateľka. 

Viac o téme: VraždaKultCharles MansonLeslie Van HoutenSharon Tate
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu