Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

VIDEO z metra v Číne pobúrilo ľudí: Muž si sadol, vytiahol a... nevadili mu ani ostatní cestujúci

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

SU-ČOU - Video staršieho muža, ktorý si z vlaku v metre urobil súkromnú reštauráciu, vyvolalo na sociálnych sieťach diskusiu o necivilizovanom správaní vo verejnej doprave. Predstavitelia dopravcu sa bránia a uvádzajú, že príslušná vlaková linka je v skúšobnom procese a zatiaľ sa na nej nenachádzajú zamestnanci, ktorí by kontrolovali správanie cestujúcich.

Na internete sa šíri video zachytávajúce muža, ktorý si pripravil trojchodové jedlo na sedadlách metra a potom si na ňom pokojne pochutnával. Nerozhádzala ho ani prítomnosť ostatných cestujúcich. Video nakrútené v meste Su-čou v provincii Ťiang-su na východe Číny vyvolalo na sociálnych sieťach búrlivé reakcie, píše denník South China Morning Post

Zástupca mestského prevádzkovateľa metra uviedol, že vo vlakoch je zakázané jesť a piť, ale trasa, na ktorej sa muž presúval, je v súčasnosti v skúšobnej prevádzke. Pre cestujúcich je teda voľná a aktuálne na nej nehliadkujú žiadni zamestnanci. "Ak si všimnete akékoľvek nezákonné správanie, môžete zavolať na náš zákaznícky servis. Pošleme tam našich ľudí, aby cestujúcim pripomenuli ako sa majú správať," uviedol dopravca. 

Video už zaznamenalo milióny zhliadnutí a užívatelia ho vzali doslova útokom. "V metre nie je povolené nahlas sa rozprávať, jesť, piť a používať reproduktory mobilných telefónov. Je to uzavretý priestor a vaše konanie, samozrejme, ovplyvní ostatných. Preto, prosím, berte ohľad na pocity iných ľudí," uviedla jedna osoba. "Z metra si naozaj urobil vlastnú reštauráciu," podotkol niekto ďalší. 

VIDEO z metra v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Niektorí si ale myslia, že správanie tohto muža nie je problém. "Ešte som necestoval metrom. Neviem, či je dovolené jesť, ale myslím si, že je to v poriadku, rovnako ako v bežných vlakoch," píše jeden užívateľ. Ďalší s mužom súcitil a skonštatoval: "Možno mal nabitý program alebo dlho nejedol. Hoci jeho správanie nie je civilizované, naša spoločnosť by mala prejaviť viac tolerancie." 

Viac o téme: VlakCestujúciMetro
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu