Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Kaderníčka prerobila mŕtve prasiatko: Keď uvidíte, čo z neho spravila... na to by ste nemali žalúdok

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

ARIZONA - Kaderníčka z USA Rachel Lewisová (38) sa rozhodla pre zmenu kariéry veľmi nezvyčajným smerom. Absolvovala kurz taxidermie, teda preparovania zvierat, a približne pred rokom sa pustila do veľkého projektu - vyrobila vypreparované sporiace prasiatko z mláďaťa, ktoré sa narodilo mŕtve.

Mŕtve prasiatko premenila Rachel takmer na živé, akurát s dierou na chrbte, kam sa dajú vhadzovať mince, a korkovou zátkou v zadku, odkiaľ sa uložené peniaze dajú vyberať. Hotový výsledok predala v prepočte za približne 680 eur, píše Daily Star. Toto prasiatko bolo vraj náročnejšie vyrobiť ako tie predošlé, pretože musela rozrezať telo na polovicu, vybrať vnútro a nalakovať ho. Po sporiacom prasiatku je vraj vysoký dopyt.

 

I’m a taxidermist – I turn beloved piglets into real-life piggy banks – people are queueing up to buy them ......

Posted by NEO Trends Today on Wednesday, June 28, 2023

Za nezvyčajným koníčkom Lewisovej sú viaceré vplyvy. Jej manžel je poľovník, ktorému pomáhala čistiť lebky ulovených zvierat. V mladosti sa podľa vlastných slov chcela venovať pohrebníctvu. "Keď som mu pomáhala s lebkami, rozhodla som sa absolvovať kurz preparovania zvierat. Tak trochu som sa do toho procesu zamilovala." Hoci si je vedomá toho, že smrť mladých zvierat je smutná, vysvetľuje, že taxidermia jej pomáha dať im druhý život a teší tak majiteľov, ktorí sa do nich môžu opäť zamilovať.

Svoje materiály získava z miestnych fariem v okolí. Nie každý farmár má ale pochopenie pre jej koníček. "Je to smutné, farmári radšej pochovajú zvieratá na pozemku alebo sa stanú len odpadom. Mám pocit, že môžu žiť druhý život, najmä toto malé prasiatko, do ktorého sa niekto zamiloval. Je to celkom fajn," dodala Američanka. 

Viac o téme: PrasaKaderníčkaTaxidermiaPreparovanie zvierat
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu