Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Ohromujúca optická ilúzia odhalila skutočnú farbu plechovky od Coca-Coly: Nie je to červená!

(Zdroj: TikTok/beatonthebeeb)

LONDÝN - Sociálne siete ovládla ďalšia ilúzia. Jednoduchý hlavolam s plechovkou Coca-Coly ukázal, ako oklame váš mozog, aby videl červenú farbu. Ľudia boli týmto trikom fascinovaní. Pozrite si krátke video a presvedčte sa sami.

Muž zmiatol ľudí, keď pomocou triku odhalil skutočnú farbu ikonickej plechovky Coca-Coly. Ako všetci vieme, jej obal je červený s bielymi písmenami. Rozhlasový moderátor BBC Dean Jackson však najnovšie odhalil, že v skutočnosti je to úplne inak. Vidíme červenú farbu len kvôli tomu, že nás klame mozog. Vo videu na TikToku ukázal fotografiu plechovky Coca-Coly, aby demonštroval, ako funguje optický klam.

"Na tomto obrázku to vôbec nie je červená. Obklopenie šedej týmto druhom farby (modrá plastová fólia) spôsobuje, že váš mozog je náchylný interpretovať ju ako červenú," vysvetlil. Azúrová obrazovka odfiltrovala neazúrové farby, takže všetko ostatné vyzeralo ako sivé. Keď však náš mozog rozpozná, že plechovky od Coca-Coly sú zvyčajne červené, môže si sivé svetlo vyložiť takto. Ľudia si pozorne prezreli obrázok a niektorí si uvedomili, že ich naozaj oklamal vlastný mozog.

"Ak mu neveríte, urobte snímku obrazovky a priblížte si miesto, kde vidíte červenú," navrhol jeden z komentujúcich. "Ak prekrížim oči a prestanem sa sústrediť na plechovku, vidím, že je to sivé," uviedol iný. 

Viac o téme: HlavolamCoca-ColaOptická ilúzia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu