Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Odborník odhalil chybu, ktorou si ničíte váš drahý televízor: S týmto okamžite prestaňte

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BOLTON - Správna starostlivosť o obrazovku televízora znamená polovicu úspechu. Odborník v tejto súvislosti upozorňuje na to, aby ste na umývanie nepoužívali hocijaké prípravky, v opačnom prípade môžete obrazovku nenávratne poškodiť. Pozor by ste si mali dávať aj na typ handričky, ktorú používate.

Ak je váš televízor pokrytý špinavými odtlačkami prstov, majte sa na pozore. Zdá sa, že rýchle čistenie môže spôsobiť viac škody ako úžitku. Expert na televízory zo spoločnosti Mitchell & Brown Dan Brown pre Mirror povedal, že použitie nesprávneho typu handričky alebo postriekanie obrazovky nevhodným čistiacim roztokom môže poškodiť televízor. "Nestriekajte čokoľvek priamo na obrazovku, pretože prebytočný sprej sa môže dostať do vnútorných častí televízora a poškodiť ho," varoval. "Na obrazovke sa môžu tvoriť zvyšky pri používaní nevhodných čistiacich prostriedkov, ako sú leštidlá na nábytok alebo domáce čističe skla, čo môže časom spôsobiť poškodenie plastovej obrazovky," uviedol ďalej.

Odborník odhalil chybu, ktorou
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Skôr, ako začnete aplikovať roztok na obrazovku, prečítajte si informačný štítok a uistite sa, že je vhodný. "Vždy sa vyhýbajte tomu, aby ste na televíznu obrazovku dávali čokoľvek, čo obsahuje alkohol, čpavok alebo acetón, chemikálie, ktoré sa často nachádzajú v produktoch na čistenie okien." Okrem typu prípravku je tiež potrebné dávať pozor na typ handričky, ktorú používate, pretože niektoré môžu poškriabať displej. "Pomocou čistej, suchej handričky, ktorá nepúšťa vlákna, jemne utrite obrazovku televízora, aby ste odstránili mastnotu, špinu a prach. Utierky z mikrovlákna sú mäkké a jemné a je najlepšie vyhnúť sa používaniu čohokoľvek drsného, ako sú papierové utierky, ktoré by mohli spôsobiť trvalé viditeľné škrabance," radí odborník. 

Odborník odhalil chybu, ktorou
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Ďalšou vecou, ​​ktorú si treba uvedomiť, je, že televízor nie je ako smartfón alebo tablet, pretože obrazovka je často vyrobená z plastu a nie zo skla. Pri výbere čistiaceho prostriedku sa uistite, že ho nevyberáte na obrazovky tabletov, pretože tie majú zvyčajne sklenené obrazovky a dokážu si poradiť s tvrdšími chemikáliami na rozdiel od jemnejších plastových televíznych obrazoviek. 

Medzi ďalšie užitočné tipy, ako oživiť obrazovku televízora, patrí použitie vysávača na nízky stupeň s nástavcom s mäkkou kefou, aby ste zo záhybov odstránili všetky nečistoty. Diaľkové ovládače je tiež možné jemne utrieť antibakteriálnymi dezinfekčnými utierkami, aby ste ich zbavili baktérií. Predtým ale vyberte batérie a potom ich po úplnom vyschnutí ovládačov vymeňte. Cenná rada na záver znie: Ešte predtým, ako začnete s čistením obrazovky, je rozumné vypnúť televízor, pretože keď je obrazovka čierna, ľahšie uvidíte špinu.

Viac o téme: TelevízorUpratovanieČistenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu