Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Nad vojenskou základňou sa objavil záhadný objekt: Námorníci nič také nevideli!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KALIFORNIA - Na YouTube kanáli sa objavili nové zábery, na ktorých sa na oblohe nad vojenskou základňou v Kalifornii objavujú záhadné svetlá. Námorníci uviedli, že podobný objekt ešte doposiaľ nevideli. Domnievajú sa však, že to bolo UFO.

Na jar 2021 desiatky amerických námorníkov sledovali, ako sa nad kalifornskou základňou v Twentynine Palms objavilo viacero svetiel v tvare trojuholníka. Viacerí z nich nakrútili tajomný objekt na mobil. Nevyzeralo to, že by sa ponáhľal, pretože zostal nehybne stáť na oblohe viac ako desať minút a visel nad Leteckým pozemným bojovým centrom námornej pechoty v tábore Wilson. Takmer po dvoch rokoch boli zábery zdieľané na YouTube kanáli Weaponized spolu s rozhovormi s námorníkmi, ktorí videli svetlá na vlastné oči a opísali objekt ako veľký dvojposchodový dom.

"Všetci sme vyšli von a pozreli sme sa... tie svetlá sa objavili z ničoho nič. Ľudia boli jednoducho zmätení. Nikto si to nevedel vysvetliť," povedal jeden z očitých svedkov. Svetlá podľa neho nemohli byť svetlice, pretože sa nehýbali. Objekt taktiež nevydával absolútne žiadny zvuk.

Weaponized opisuje, ako velitelia na základni rýchlo zmobilizovali pozemné jednotky, vyslali helikoptéry a odpaľovali svetlice, aby sa pokúsili zistiť, čo presne reprezentuje objekt na oblohe. Ten však zmizol skôr, než si ho mohli dobre prezrieť. Po tej noci sa údajne prípad ďalej nevyšetroval. Jeden z námorníkov priznal, že nevedeli povedať, čo presne videli, ale jednoducho vedeli, že to nebolo niečo, čo poznali. "Nemyslím si, že to bolo niečo z americkej armády. Určite nejaký typ UFO... Len sa snažím prísť na to, čo to, do pekla, bolo." 

Nad vojenskou základňou sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Zábery záhadných svetiel boli zverejnené len niekoľko mesiacov po tom, čo Úrad riaditeľa národnej spravodajskej služby, ktorý sleduje správy o UFO, odhalil, že za posledných dvanásť mesiacov pridal do svojho katalógu takmer 400 ďalších pozorovaní. Od roku 2004 úrad zaznamenal 510 pozorovaní neidentifikovaných vzdušných javov (UAP). V nových prírastkoch bolo zahrnutých 171 nevysvetlených pozorovaní, z ktorých niektoré vykazovali nezvyčajné letové vlastnosti alebo výkon a vyžadujú si ďalšiu analýzu. Iné pozorovania boli charakterizované ako drony, objekty podobné balónom alebo vzdušný odpad.

Viac o téme: Vojenská základňaKaliforniaUFO
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu