Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Pacient utrpel ťažké zranenie počas magnetickej rezonancie: Vážne si do tela strčil TOTO?

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Image)

WASHINGTON - Pred vyšetrením na magnetickej rezonancii býva pacient vždy poučený o tom, aby odstránil všetky kovové predmety zo svojho tela. Niektorí to však zrejme neberú vážne a potom z toho vznikajú zranenia či bizarné príhody. Tento bizarný prípad nie je žiadnou výnimkou.

Prípadov, kedy pacient zobral varovania nemocničného personálu na ľahkú váhu, je viacero. Niektoré sa dokonca skončili tragicky. Jeden z posledných prípadov sa skončil vážnym zranením, kedy pacientovi telo prerazil análny kolík. Nemenovaný muž pravdepodobne ignoroval pokyny zdravotníckeho personálu a na magnetickú rezonanciu prišiel so zavedeným análnym kolíkom. Príspevok na Twitteri, ktorý zachytáva sken análneho kolíka uviaznutého v tele, sa stal ihneď virálnym.

Vedľa obrázka bola samostatná textová správa: „Najväčší prípad zranenia, aký som kedy počul. Chris Goodnow, právnik z Valley, prijal klienta, ktorý žaluje spoločnosť so sexuálnymi hračkami. Uvedený klient si kúpil análny kolík, ktorý bol inzerovaný ako stopercentný silikón," píše sa v príspevku. „Klient mal análny kolík na vyšetrení magnetickou rezonanciou. K veľkému zdeseniu klienta má análny kolík v skutočnosti kovové jadro.“ 

Ďalej sa píše, že análny kolík skončil v klientovej hrudnej dutine a že klient prežil s ťažkými zraneniami. Nosenie kovu počas vyšetrenia magnetickou rezonanciou môže byť nebezpečné kvôli magnetickej sile, ktorú vytvárajú stroje a ktorá je približne tisíckrát silnejšia ako magnetka na chladničku.

Viac o téme: KovMagnetická rezonanciaMRI
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu