Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Päť najstrašidelnejších miest v Európe: Odvážili by ste sa tam vkročiť?

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

EURÓPA - Európa je nepochybne čarovný kontinent. Napriek tomu sa tu nachádzajú aj strašidelné destinácie, kde na návštevníkov údajne čakajú tajomní duchovia. Nie každý si trúfne navštíviť týchto päť najstrašidelnejších európskych miest.

Kilkenny, Írsko

Toto írske mesto má za sebou minulosť plnú tragických udalostí. Svedkami týchto incidentov majú byť duchovia, ktorých videlo už viacero návštevníkov. Kilkenny, ktoré sa nachádza asi 130 kilometrov od Dublinu, bolo miestom prvého procesu s čarodejnicami v Írsku. Alice Kytelerová, obvinená v roku 1324, nakoniec utiekla, čo viedlo k tomu, že jej slúžka Petronilla de Midia bola obvinená ako čarodejnica namiesto nej. Ďalšia tragédia sa odohrala v roku 1763, keď sa v rieke po zrútení mosta počas povodne utopilo šestnásť ľudí. Dnes ľudia hlásia, že vidia v rieke Nore strašidelné postavy, ktoré sa skoro ráno týčia nad hmlou. 

Päť najstrašidelnejších miest v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Getty Images)

Ostrov Poveglia, Taliansko

Len kúsok od pobrežia Benátok leží malý ostrov Poveglia, ktorý sa na svojho turistického suseda vôbec nepodobá. Poveglia bol kedysi domovom pre ľudí umierajúcich na bubonický mor. Neskôr na ňom začiatkom 20. storočia sídlil ústav pre duševne chorých. V 30. rokoch 20. storočia pretrvávali fámy, že ostrov slúžil neznámemu lekárovi, aby mohol nerušene robiť pokusy na pacientoch. Teraz je ostrov opustený, ale podnikajú tam túry niektoré z miestnych turistických spoločností. 

Päť najstrašidelnejších miest v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Getty Images)

Château de Brissac, Francúzsko

Krásny zámok so zlatými stropmi a honosným nábytkom ukrýva temné tajomstvo. Legenda hovorí, že na hrade došlo v 15. storočí k dvojnásobnej vražde; nevernú manželku Charlotte de Breze a jej milenca zabil nešťastný manžel. Žena sa po zámku túla dodnes, po predčasnej smrti tam navždy uviazla. Je známa ako la Dame Verte, čiže Zelená pani, pretože má na sebe zelené šaty, ktoré často vidno vo veži kaplnky. 

Päť najstrašidelnejších miest v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Tower of London, Anglicko

Krvavá história tejto ikonickej veže nie je cudzia snáď nikomu. Prvýkrát bola postavená v 11. storočí na obranu kráľovskej moci a slúžila ako väzenie a popravisko. Vo veži údajne skonal Henrich VI., rovnako ako tri kráľovné - Anne Boleynová, Catherine Howardová a Jane Greyová. Dnes údajne duch Boleynovej chodí po Tower Green - mieste, kde ju popravili. O Arbelle Stuartovej, sesternici kráľovnej Alžbety I., ktorá bola zatknutá za manželstvo bez kráľovského povolenia, sa hovorí, že straší v kráľovninom dome. Každoročne vežu navštívia viac ako tri milióny ľudí, aby obdivovali korunovačné klenoty a konfrontovali strašidelné príbehy. 

Päť najstrašidelnejších miest v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Getty Images)

Akershus Festning, Nórsko

Stredoveký hrad bol dokončený okolo roku 1300 a do roku 1950 sa v ňom nachádzalo väzenie. Väzni museli tvrdo fyzicky pracovať. Strážcovia často používali železá a reťaze, aby ich naučili disciplíne. Niekoľko návštevníkov tu počulo šepoty a škrabanie, stráže zas hlásili zvláštne pocity, ako keby ich niekto postrčil, pričom v ich okolí sa nikto nenachádzal. 

Päť najstrašidelnejších miest v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Getty Images)

Viac o téme: DuchEurópaParanormálny javStrašidelné miesta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu