Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Socha Panny Márie ronila slzy: Experti ich analyzovali a... prekvapujúce odhalenie!

(Zdroj: Youtube/KRQE)

HOBBS - V roku 2018 preletela svetom informácia o soche Panny Márie, ktorá údajne začala roniť slzy v kostole v Novom Mexiku. Analýza tekutiny nachádzajúcej sa v oblasti očí priniesla prekvapujúce zistenie. Podobné úkazy sa v dejinách objavili už niekoľkokrát a v priebehu rokov k nim cirkev zaujala rôzne stanoviská.

Zázrak alebo zákerný podvod? Túto otázku si kládli všetci, ktorí zaregistrovali zhruba pred piatimi rokmi informáciu z farnosti v meste Hobbs. Na Nedeľu Päťdesiatnice 20. mája 2018 si farníci rímskokatolíckej diecézy Las Cruces všimli, ako počas omše začali z očí sochy Panny Márie vytekať slzy. Táto udalosť prilákala do miestneho kostola obrovské množstvo ľudí, ktorí sa chceli vyspovedať alebo sa prišli iba pozrieť na to, čo sa v skutočnosti deje. Podľa obchodnej manažérky farnosti Judy Ronquillovej si v tom období všimli slzy niekoľkokrát, napísal vtedy denník The Washington Post

Odborníci, ktorí analyzovali tekutinu, nakoniec dospeli k záveru, že ide o olivový olej zmiešaný s parfumom, ktorý má podobné zloženie ako krizma, čiže balzam používaný na pomazanie. Často sa používa pri kresťanských obradoch, napríklad pri krste. Cirkevné orgány však nedokázali zistiť, odkiaľ olej pochádza. Niektorí skeptici naznačili, že ide o prácu predstaviteľov cirkvi, ktorí sa týmto spôsobom snažili prilákať do kostola viac ľudí. Diecéza to poprela a odvolala sa na kamerové záznamy, ktoré v kostole nezaznamenali nič, čo by naznačovalo, že ide o podvod. 

 

A bronze statue of the Virgin Mary in the small parish of Our Lady of Guadalupe Catholic Church in Hobbs, New Mexico made famous for reportedly crying is once again miraculously weeping.

Posted by My Mother Mary on Friday, September 7, 2018

Hoci mnohí považujú prítomnosť olivového oleja nachádzajúceho sa v očiach sochy Panny Márie za zvláštnu udalosť, podobných javov zaznamenala história za posledných sedem desaťročí pomerne veľa. Vytvorenie falošnej plačúcej sochy je totiž relatívne jednoduché a niekedy k tomuto javu dochádza aj prirodzenou kondenzáciou. A zvyčajne ani tie najinovatívnejšie prístupy nie sú príliš komplikované. Podvody sú natoľko jednoduché, že samotné cirkevné úrady buď pomerne rýchlo postupujú spolu s vyšetrovateľmi, alebo nezaujmú k jednotlivým záležitostiam žiadne stanovisko. 

V posledných desaťročiach sa v Taliansku vyskytlo zopár medializovaných prípadov o sochách, ktoré "plakali" krv. V roku 2002 sa krvavé slzy napríklad objavili na soche katolíckeho svätca Pátra Pia. Napokon sa ukázalo, že patrili žene. V roku 2008 bol jeden správca kostola postavený pred súd za predstieranie krvavých sĺz na soche Panny Márie. Jeho DNA sa totiž zhodovala s DNA sĺz sochy. Najkontroverznejší prípad pochádza z roku 1995. V talianskom meste Civitavecchia vtedy približne 60 ľudí tvrdilo, že videli štrnásťkrát roniť krvavé slzy zo sochy Panny Márie. Vyšetrovanie odhalilo, že išlo o mužskú krv. Majiteľ sochy, istý Fabio Gregori však odmietol podstúpiť test DNA.

Viac o téme: SochaSlzy HobbsPanna MáriaNové MexikoCirkev
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu