Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Veriaci kričali počas sprievodu na Veľkú noc od hrôzy: Pozrite, čo sa stalo so sochou Panny Márie!

(Zdroj: Youtube/The Independent)

VÉLEZ-MÁLAGA - Počas veľkonočného sprievodu v španielskom Vélez-Málaga vzbĺkla pred očami veriacich socha Panny Márie. Dvaja ľudia utrpeli popáleniny, keď sa snažili uhasiť plamene holými rukami. Požiar údajne spôsobila sviečka, ktorá spadla na sochu. Hrôzostrašný incident sa podarilo zachytiť na video.

V obci v španielskej Andalúzii došlo počas veľkonočného sprievodu k požiaru. Veriaci na vlastné oči sledovali, ako horí 167 centimetrov vysoká socha Panny Márie. Požiar údajne spôsobila sviečka, ktorá na ňu spadla. Dvaja veriaci, bratia Francisco a Jesús, utrpeli popáleniny, keď sa snažili uhasiť plamene holými rukami. 

Celý incident sa podarilo zachytiť na video. Vidno na ňom horiacu sochu a kričiacich ľudí, ktorí sledujú členov bratstva v róbach. Jeden z nich fúkal do zúriacich plameňov. Na konci videa sa muž rúti davom a v rukách drží hasiaci prístroj. Sochu sa napokon podarilo uhasiť, veľkonočný sprievod však po požiari zrušili. 

"Požiar sa, našťastie, podarilo uhasiť vďaka rýchlym reakciám členov bratstva a s pomocou hasiaceho prístroja, ktorý poskytla hliadka miestnej polície. Želáme skoré uzdravenie obom zraneným," uviedli predstavitelia miestnej rady vo vyhlásení. Organizátori uviedli, že 80 percent sochy poškodili plamene, no stále je obnoviteľná. Drevenú sochu vyrezal umelec Juan Ventura ešte v roku 1980.

Viac o téme: SochaPožiarŠpanielskoVeľká nocPanna Mária
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu