Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Dôchodca z Nórska ohromil protestom na výročie vojny na Ukrajine: Takto sa mstí ruským diplomatom

(Zdroj: Twitter/IneBackIversen)

OSLO - K výročiu ruskej invázie na Ukrajinu sa po celom svete protestovalo rôzne. Neobvyklým spôsobom k tomu pristúpil istý nórsky dôchodca, ktorý v noci pred bytmi ruských diplomatov nahlas spustil zvuk sirény.

Sedemdesiattriročný Kjetil Krane z Osla poňal protest proti vojne na Ukrajine veľmi svojsky. V noci 24. februára, rok po vpáde ruských vojsk, priniesol pred byty ruských diplomatov veľký reproduktor a veľmi nahlas z neho pustil zvuk japonskej hmlovej sirény. "Chcel som ich prebudiť, a to v dvojakom zmysle," priblížil svoj zámer senior, ktorý si na akciu obliekol tričko s nápisom "Rusi, prebuďte sa". Popri fyzickom prebudení mal na mysli najmä to obrazné. "Sú za túto vojnu zodpovední," povedal miestnemu denníku Nettavisen.

Ešte predtým, než Krane začal protestovať, informoval o svojom zámere obyvateľov okolitých domov prostredníctvom letákov. "Ukrajinská vojna je naša vojna. Znepokojuje ma, že vojnu prijímame. Je to otázka morálky a som pripravený, že ma zatknú," písalo sa na nich. Nakoniec sa dôchodcovi podarilo miesto opustiť skôr, ako prišla polícia, ale pokute sa určite nevyhne. Veľkú hlavu si však z toho nerobí: "Mám dosť priateľov, ktorí mi tu a tam pár stovkami pomôžu," uzavrel Kjetil. 

Viac o téme: ProtestDôchodcaVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu