Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Muži zisťujú, čo znamená tento detail na ich genitáliách: Mnohých odhalenie vydesilo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Mnohí možno netušia, odkiaľ pochádza "jazva" na spodnej strane mužského mieška. Nie je to žiadne zranenie, má ju každý muž, a predsa môžu byť niektorí prekvapení, ako sa tam objavila. V nasledujúcich riadkoch nájdete vysvetlenie jej pôvodu.

Túto informáciu zrejme zaradíte k hromade zbytočných drobností, ktoré ste nazbierali počas života a budete dúfať, že sa objaví v nejakom krčmovom kvíze. Týka sa mužského mieška, ktorý sa nachádza mimo tela kvôli udržiavaniu nižšej teploty pre správne vyzrievanie spermií. Takzvaný "scrotal Raphe" alebo "raphe perinealis" je pruh tmavšej, mierne vystúpenej kože rozdeľujúcej miešok na dve dutiny. Každá dutina obsahuje semenník. 

Kožný šev sa vytvára počas embryonálneho vývoja asi v siedmom týždni tehotenstva. Tkanivo v embryonálnom štádiu jedinca je rovnaké, časom sa z neho vyvinú rôzne veci v závislosti od toho, či je prítomný chromozóm Y alebo nie. U žien sa toto tkanivo vyvinie do vonkajších pyskov ohanbia, u mužov do už spomínanej kožnej jazvy. 

Viac o téme: JazvaPenisMiešok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu