Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Hororový lekársky omyl: Mužovi (69) amputovali zdravý penis! Takto k tomu došlo

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

AREZZO - Aj lekári sú len ľudia a robia chyby. Niektoré sú však nezvratné. Svoje o tom vie nešťastný pacient, ktorému doktor nesprávne diagnostikoval rakovinový nádor a odstránil mu penis. Po operácii sa ukázalo, že pohlavný orgán je úplne zdravý. Pacient teraz žiada odškodné a lekár bude čeliť súdu.

Chirurga v Taliansku budú vyšetrovať zdravotnícke úrady po tom, čo 69-ročnému pacientovi omylom odstránil penis. Údajne mu nesprávne diagnostikoval nádor. K incidentu došlo 13. novembra 2018 v nemocnici San Donato v meste Arezzo. Chirurgovia si chybu uvedomili až po zákroku, keď kontrolovali mužov úd. Zistili, že je úplne zdravý. Nešlo o rakovinu, ale typ syfilisu, ktorý sa dal liečiť, informoval denník The Telegraph

Hororový lekársky omyl: Mužovi
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Pacient teraz žiada odškodné vo výške 400-tisíc eur, lekár zodpovedný za tento hororový omyl sa tento týždeň postavil pred súd. Právni zástupcovia poškodeného muža tvrdia, že lekár určil nesprávnu diagnózu v dôsledku predbežných testov, podľa ktorých malo ísť o rakovinu. 

V USA došlo k ešte šokujúcejšiemu prípadu. Polícia v štáte Alabama nedávno skúmala ľudský penis, ktorý zamestnanec čerpacej stanice objavil v okolí. Nález zrejme súvisel so smrteľnou nehodou z 30. januára, pri ktorej motocyklista spadol z motorky a následne ho zrazilo viacero áut. 

Viac o téme: RakovinaNádorPenisLekársky omyl
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu