Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Upratovačka našla v kancelárii za stolom mŕtveho muža (†44): Nemohol si vziať dovolenku!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BANGKOK - Pracovník mediálnej spoločnosti Thai News Network (TNN) zomrel cez víkend za svojím kancelárskym stolom a nikto si to nevšimol až do nasledujúceho dňa. Jeho kolegovia oznámili, že v dôsledku prepracovania dostal infarkt, ktorému podľahol.

Bloger, ktorý prevádzkuje facebookovú stránku Shut Down, odhalil tragický príbeh 44-ročného Sarawuta "Birda" Sisawata. "Kto povedal, že smrť z prepracovania je nemožná? Práve sa to stalo. Manažér vysielania zomrel v službe pri svojom stole v televíznej kancelárii v štvrti Rama 6 v Bangkoku," uviedol. 

Mužovi dlhodobo nebolo dobre

Sisawata mal na starosti plánovanie vysielacieho plánu a zabezpečovanie, aby sa každý program odvysielal vo vhodnom čase v dvoch spravodajských kanáloch po tom, čo spoločnosť rozšírila svoje podnikanie. Pracoval sedem dní v týždni do neskorej noci. Pohľad na neho, ako spí za stolom, sa v priebehu rokov stal bežným pre jeho kolegov a upratovačku. Bird si údajne nemohol vziať dovolenku, pretože firma ho potrebovala. Neskôr ho začali trápiť zdravotné problémy, fyzické aj psychické, píše portál The Thaiger. 

Upratovačka našla v kancelárii
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Minulý piatok ho kolegovia opäť zbadali spať pri stole. Nepovažovali to za nič nezvyčajné a nechali ho na pokoji. Až na druhý deň si upratovačka všimla, že zomrel. Jeden kolega prezradil, že Sarawuta často žiadal manažérov, aby najali ďalších ľudí, ktorí by mu pomohli. Vedenie ho ale neustále ignorovalo. Bird zvykol kričať: "Kedy prijmete ďalších ľudí? Chcete, aby som zomrel ako prvý?" Jeden z jeho kolegov si spomína: "V piatok ráno som videl Birda pracovať. Mal unavenú tvár. Spýtal som sa ho: 'Ešte nekončíš?' Roky pracoval príliš tvrdo a nedostal zaplatené za žiadnu prácu nadčas kvôli nespravodlivej firemnej politike, ktorá umožňuje iba udeľovanie náhradných dní voľna za prácu nadčas. Bird aj tak nemohol odísť."

Tento príbeh sa stal virálnym na thajských sociálnych médiách, informovalo o ňom niekoľko thajských tlačových agentúr, ale nikto sa neodvážil spomenúť názov televízneho kanála, pretože je to jedna z najvplyvnejších mediálnych platforiem v Thajsku. Spravodajský kanál TNN News, teda Thai News Network, neskôr priznal, že Sisawat bol zamestnaný u nich a že príčinou jeho smrti bol akútny infarkt myokardu. Išlo o neočakávanú udalosť a je im to ľúto. Firma prisľúbila, že sa postará o jeho pohreb a že odškodní Birdovu rodinu vyplatením jeho mzdy po dobu 24 mesiacov spolu s peniazmi zo zdravotného a úrazového poistenia a fondov sociálneho zabezpečenia. Mnohí však aj napriek tomu naliehajú na príslušné úrady vrátane Národnej komisie pre vysielanie a telekomunikácie a ministerstvo práce, aby prípad vyšetrovali a venovali väčšiu pozornosť blahobytu zamestnancov.

Viac o téme: InfarktThajskoPrepracovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu