Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Ochranári v nemom úžase: Medvedica narazila na fotopascu a nevedomky si spravila 400 SELFIE

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/City of Boulder Open Space & Mountain Parks)

NEW YORK - Prekvapenie čakalo na ochrancov prírody v americkom štáte Colorado, ktorí neďaleko mesta Boulder nastražili pohybom aktivovanú fotopascu. Tú náhodou objavila zvedavá medvedica a bez toho, aby to tušila, si urobila štyri stovky selfie, napísal spravodajský server The Guardian.

Hornatú krajinu okolo Boulderu obývajú kojoti, bobry, pumy, medvede baribalové, mnoho druhov vtákov a ďalších živočíchov. Miestny úrad pre ochranu prírody ich chcel sledovať, aby ich mohol chrániť. Preto zamestnanci rozmiestnili fotopasce. Keď ich prišli po nejakom čase skontrolovať, zistili, že z 580 snímok v jednej z nich patrí asi 400 jedinej medvedici. 

 

Recently, a bear discovered a wildlife camera that we use to monitor wildlife across #Boulder open space. Of the 580...

Posted by City of Boulder Open Space & Mountain Parks on Monday, January 23, 2023

Väčšina zvierat si fotopascu ani nevšimne, no medvedicu čudná škatuľka zjavne zaujala a využila príležitosť, aby si zaobstarala stovky selfie, uviedol vo vyhlásení hovorca odboru prírody a horských parkov Phillip Yates. "Nás tie snímky rozosmiali a napadlo nám, že by mohli pobaviť aj ostatných," dodal. Medvedica je na fotkách zachytená zo všetkých uhlov, spredu aj z profilu, do objektívu nastavila tlamu s vystrčeným jazykom, promenádovala sa pred ňou sprava aj zľava a vystrčila na ňu aj pozadie.

Viac o téme: MedveďMedvedicaColoradoFotopasca
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu