Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ohromujúci objav na autobusovej zastávke: Žena si všimla pančuchu a v nej... neuveriteľné!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VARŠAVA - Na policajné komisárstvo v meste Jelenia Góra na juhozápade Poľska prišla miestna obyvateľka, ktorá na jednej autobusovej zastávke našla pančuchu vypchatú bankovkami v poľskej aj cudzej mene. Celkovo išlo o sumu dosahujúcu niekoľko desiatok tisíc zlotých. Polícia zistila, že peniaze stratila iná žena, ktorá v obave z vykradnutia nosila všetky úspory pri sebe, uviedla televízia TVN 24 na svojom webe.

Balík okrem zlotých, dolárov a eur obsahoval aj neplatné platobné karty, formuláre na bankové prevody či kľúče. Poctivá nálezkyňa všetko odniesla na políciu, ktorej sa podarilo vypátrať pôvodnú majiteľku. "Žena sa vracala z nákupov a vinou nepozornosti nechala na zastávke všetky úspory, ktoré si vždy berie pri odchode z domova so sebou, pretože sa bojí, že ju vykradnú," priblížila policajná hovorkyňa Edyta Bagrowská.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto  (Zdroj: thinkstock)

Tá zároveň varovala nepoctivých nálezcov, že poľské príslovie o tom, že ponechať si nájdené nie je vlastne krádežou, je len príslovím. Ale riadiť sa ním znamená koledovať si o trestný postih, ak hodnota nájdenej veci prekračuje 500 zlotých (cca 106 eur). "Každý, kto našiel niečo cudzie, je povinný do dvoch týždňov odo dňa nájdenia informovať políciu či inak vyhľadať majiteľa, napríklad zverejnením inzerátu v tlači alebo oznámenia na internete či na verejných miestach." 

Viac o téme: Autobusová zastávkaBankovkyPoľsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu