Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Hurikány na Floride odhalili záhadu na pláži: Pozrite, čo sa na nej zjavilo po vyčíňaní počasia

(Zdroj: Youtube/FOX 35 Orlando)

VOLOSIA - Návštevníci pláže na Floride objavili záhadnú konštrukciu pochovanú pod pieskom. Tento nález zmiatol miestnych obyvateľov aj odborníkov. Podľa hovorcu okresu objekt začal vyčnievať po tom, čo oblasť v druhej polovici roka zasiahli dva hurikány. Doposiaľ nie je známe, o čo presne ide.

Na floridskej pláži vyčnieva z piesku asi 24-metrová drevená konštrukcia. Odhalili ju dva hurikány Ian a Nicole, ktoré sa na jeseň prehnali okresom Volosia. Hovorca okresu Kevin Captain uviedol, že na miesto prišiel archeológ, ktorý záhadný objekt skúma. 

 

The object was discovered by beachgoers - and so far, no one knows what it is.

Posted by CBS News on Monday, December 5, 2022

Erózia na pláži je podľa zástupkyne šéfa bezpečnosti pláže Tammy Malphursovej bezprecedentná. "Takúto eróziu sme už veľmi dlho nevideli. Pláž navštevujem asi 25 rokov a toto je prvýkrát, čo som ju videla takto odhalenú. Nie sme si istí, čo to je," povedala. 

Hurikán Ian zasiahol Floridu 28. septembra, Nicole zasiahol pevninu 10. novembra. Spolu s hurikánom Fiona značne poškodili časti Floridy a Portorika. Viaceré oblasti Floridy, ako napríklad okres Broward, tiež hlásili rozsiahlu eróziu pláží po hurikáne Nicole. 

Viac o téme: PlážHurikánFloridaNeznámy objekt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu