Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Správanie stáda oviec vyvoláva u miestnych obyvateľov obavy: Toto robia už niekoľko týždňov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MONGOLSKO - Stovky oviec sa už viac ako dva týždne prechádzajú v kruhu v čínskej autonómnej oblasti Vnútorné Mongolsko. Nezvyčajné správanie zachytila monitorovacia kamera. Zo všetkých maštalí sa ovce nezvyčajne správajú len v tej s číslom trinásť. Dôvod, prečo sa tak deje, nie je známy.

Video zachytáva veľké stádo oviec, ktoré nepretržite pochoduje v smere hodinových ručičiek v takmer dokonalom kruhu na čínskej farme už od 4. novembra. Zverejnil ho na Twitteri čínsky štátny denník People’s Daily, podľa ktorého sú ovce úplne zdravé. Majiteľka oviec menom Miao tvrdí, že  pochodovať začalo najprv len pár oviec, postupne sa však pridalo celé stádo. 

Hoci je na farme 34 maštalí, takto sa správajú len ovce v jednej z nich, v tej s označením 13. Ľudia špekulujú, že správanie oviec by mohlo byť spôsobené bakteriálnym ochorením nazývaným listerióza, tiež známym ako choroba krúženia. Na začiatku sú postihnuté zvieratá anorektické, depresívne a dezorientované. Môžu sa vrhať do rohov, oprierať sa o nehybné predmety alebo krúžiť smerom k postihnutej strane. 

Viac o téme: OvceStádoČína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu