Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Ukrajinský snajper zastrelil ruského vojaka z extrémne veľkej vzdialenosti: VIDEO zásahu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

KYJEV - Ukrajinská armáda tvrdí, že jeden z jej ostreľovačov zabil ruského vojaka na vzdialenosť 2710 metrov, čím takmer prekonal svetový rekord. Prvú priečku drží kanadský ostreľovač z útvaru Joint Task Force 2, ktorý zneškodnil cieľ Daešu v Iraku. Aby sa mu Ukrajinec vyrovnal, potreboval by ešte 830 metrov.

Video výstrelu zverejnili ukrajinské úrady vrátane Národnej gardy. "S nástupom súmraku vyrážajú ostreľovači špeciálnych jednotiek Národnej gardy na lov. Toto je veľmi rýchla a presná práca jedného z nich včera v noci. Ukrajinský ostreľovač sa priblížil svetovému rekordu v najdlhšom výstrele bojového ostreľovača. Okupanta zlikvidovala presná strela našich špeciálnych síl zo vzdialenosti 2710 metrov, čím sa umiestnil na druhom mieste vo svetovom rebríčku," uvádza garda. "Radi by sme pripomenuli, že prvé miesto na svete obsadil výstrel kanadského ostreľovača zo vzdialenosti 3540 metrov pri plnení úlohy v Iraku," doplnila. 

Video, ktoré zverejnili ukrajinské ozbrojené sily, ukazuje muža pohybujúceho sa medzi stromami predtým, ako mu strelec vycentroval zameriavací kríž na hruď. Termálny zameriavač vyskočí nahor, čo znamená, že výstrel vyšiel z pušky. Následne cieľ asi o tri sekundy neskôr padne na zem. Druhá postava potom pribehne k prvej v zdanlivom pokuse pomôcť zranenému, kým ostreľovač vystrelí druhýkrát. Obe postavy klesnú na zem. 

Ukrajinská armáda neposkytla žiadne ďalšie podrobnosti o incidente, napríklad kedy a kde bol nakrútený, ani o použitej zbrani či strelive. Niektorí užívatelia spochybňujú zábery a myslia si, že väčšina termálnych ďalekohľadov by ruských vojakov v takejto vzdialenosti nedokázala rozpoznať, uvádza Daily Mail. Iní poznamenali, že medzi výstrelom z pušky a pádom vojaka na zem bol príliš krátky čas na to, aby sa zohľadnila prekonaná vzdialenosť. 

Viac o téme: VojakSniperOstreľovačVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu