Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Žena pociťovala kŕče v bruchu: Lekári neverili vlastným očiam! V tele mala.... S týmto sa ešte nestretli

(Zdroj: PR)

DUBLIN - Lekári prehovorili o bizarnom prípade ženy, ktorá prehltla celkom päťdesiatpäť batérií. Cudzie predmety odhalilo röntgenové vyšetrenie. Odborníci uviedli, že ide o najvyšší zaznamenaný počet požitých batérií. Zároveň upozorňujú, že môže ísť o nezvyčajnú, no vážnu metódu sebapoškodzovania.

Zdravotnícky personál Univerzitnej nemocnice svätého Vincenta v Dubline odhalil, že 66-ročná pacientka mala v tele celkovo 55 batérií. Objavili ich po tom, čo röntgen identifikoval cudzie predmety v jej tele, píše britský DailyStar. 

Našťastie neblokovali jej gastrointestinálny trakt, takže lekári dúfali, že z tela vyjdú prirodzene. Podľa správy v Irish Medical Journal si žena vložila do análneho otvoru päť AA batérií – zvyšok zostal zaseknutý. Keď začala pociťovať kŕče v žalúdku, lekári si uvedomili, že jej nafúknutý žalúdok visí nad lonovou kosťou kvôli váhe batérií.

Chirurgovia zakročili a odstránili 46 zostávajúcich batérií – štyri zostali uväznené v pacientkinom hrubom čreve. Lekárom sa ich podarilo previesť do konečníka, odkiaľ ich odstránili.

„Podľa našich informácií tento prípad predstavuje najvyšší zaznamenaný počet batérií požitých v jednom časovom úseku,“ uviedli experti v článku.

Hoci incident určite vyvolal zmätok, správa čitateľom pripomenula, že požitie batérií je vážnou, aj keď nezvyčajnou metódou sebapoškodzovania. Autori článku poznamenali, že tento čin môže spôsobiť vážne problémy, vrátane „poškodenia sliznice, perforácie a obštrukcie“.

Viac o téme: BatérieŽenaBolesťBruchoLekári
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu