Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Ľudia dostali nevšednú úlohu: Chytili sa jej, ich fantázia nepozná hranice! Pozrite, čo od nich chceli

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

Neoficiálny účet na Twitteri s názvom Ice Giant Missions sa obrátil na užívateľov tejto sociálnej siete s otázkou, ako by pomenovali novú misiu Orbiter a Probe na planétu Urán. Anketa žne veľký úspech, teší sa záujmu prispievateľov a ich fantázia, ako sa zdá, nepozná hranice.

Od soboty prebieha anketa, v ktorej môžu užívatelia sociálnej siete zadefinovať názov vesmírnej misie. „Chceme vedieť, ako by ste nazvali #Uranus Orbiter & Probe Mission?“ pýta sa Ice Giant Missions. Užívatelia však zvolili trochu netradičný prístup a navrhli  názvy ako Operation Butt Plug (operácia napredujúca zástrčka), Enema a Colonoscopy One (Klystír a kolonoskopia) alebo sa  inšpirovali loďou Boaty McBoatface, takže misiu nazvali Probey McProbeface, píše portál Indy100.

Ľudia dostali nevšednú úlohu:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Naopak, niektorí pristúpili k ankete seriózne a medzi ich návrhmi padlo aj meno objaviteľa Uránu a britského astronóma Williama Herschela. Iní poukázali na to, že takýto názov  bude s najväčšou pravdepodobnosťou mimo hry, pretože sa používal pre misiu Európskej vesmírnej agentúry. Jeden z prispievateľov chcel vzdať poctu Amelii Earhartovej, ktorá ako prvá žena na svete preletela Atlantický oceán. Podľa jeho slov „bola veľká prieskumníčka“  hodná pomenovania misie.

NASA zatiaľ neoznámila plány na cestu na Urán, ale Národná akadémia vied vyzvala vesmírnu agentúru, aby sa na túto vzdialenú planétu pozrela.  Správa Výboru pre desaťročný prieskum planetárnej vedy a astrobiológie, považuje Orbiter a sondu Urán za vlajkovú loď s najvyššou prioritou. Táto planéta Slnečnej sústavy, ktorá je siedmou najvzdialenejšou od Slnka,  je považovaná za „ľadového obra“ so 17 známymi mesiacmi a extrémne chladnou minimálnou teplotou -371°F (-224 °C). Jedinou kozmickou loďou, ktorá ju navštívila, bol Voyager 2 NASA v roku 1986.

Viac o téme: VesmírAnketa OrbiterProbe
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu