Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

FOTO Neuveriteľný pohľad: Hasiči zachraňovali kravu, ktorá sa ocitla v bizarnej situácii

Krava sa zasekla medzi konármi stromu. Vyslobodiť ju museli až privolaní hasiči.
Krava sa zasekla medzi konármi stromu. Vyslobodiť ju museli až privolaní hasiči. (Zdroj: Twitter/ Hampshire & Isle of Wight Fire & Rescue Service)

CHILBOLTON – Nielen ľudia sú zvedaví, rovnako tak to môžeme povedať aj o zvieratách. Horšie však je, že keď sa zviera ocitne v pasci, oveľa ťažšie sa z nej vyslobodí, teda ak vôbec. Podobný prípad museli riešiť aj hasiči na britských ostrovoch. Jedno z domácich zvierat tam uviazlo medzi dvoma stromami.

Britskí hasiči v grófstve Hampshire sa len nedávno stretli s veľmi kurióznym prípadom. Boli privolaní na pomoc krave, ktorá sa zrejme zatúlala z pastviny do neďalekého lesa. V dedine Chilbolton sa v posledných dňoch nehovorilo o ničom inom. Hasičská a záchranná služba Hampshire a Isle of Wight po príchode na miesto činu zistila, že obrovské domáce zviera malo hlavu zakliesnenú medzi dvomi hrubými konármi stromu. Informáciu priniesol portál BBC.

Hasiči nemohli zviera vytiahnuť len tak. Do akcie sa zapojil aj zástupca z ochrany zvierat. Keďže manipulovanie s vystrašeným zvieraťom bolo veľmi nebezpečné, napokon sa rozhodli, že konáre stromu odpília. Akcia mala naštastie dobrý koniec a zviera sa podarilo vyslobodiť. Na prvý pohľad neutrpelo žiadne viditeľné zranenia. Na miesto bolo privolané aj špeciálne vozidlo, ktoré kravu previezlo na pozorovanie k veterinárovi.

Celá akcia trvala viac ako hodinu. Hasiči z grófstva Hampshire riešili podobnú bizarnú situáciu už aj v minulosti. Zhodou náhod išlo tiež o kravu. 

Podobný prípad v USA

Svoje by o záchrane týchto zvierat vedeli hovoriť aj ich americkí kolegovia. V minulom roku v americkom štáte Louisana, východne od New Orleans, boli hasiči privolaní na pomoc krave, ktorá uviazla na strome po tom, ako sa oblasťou prehnal hurikánu Ida, informuje portál UPI. Video zo záchrannej akcie sa dostalo aj na Facebook a za niekoľko hodín malo takmer 75-tisíc zobrazení. 

Viac o téme: KravaHasičiZáchranná akciaVeľká BritániaHampshireChilbolton
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu