Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Krok mladej ženy šokuje celý svet: Dobrovoľne sa infikovala vírusom HIV! Neuveríte, prečo to urobila

(Zdroj: Getty Images)

NAÍ DILLÍ - Svet šokuje správa o pätnásťročnej dievčine z Indie, ktorá sa z lásky dobrovoľne infikovala smrteľným vírusom HIV. Na tínedžerku v súčasnosti dohliadajú lekári a rodina už podnikla určité právne kroky voči jej priateľovi.

Mladučká, iba pätnásťročná Indka z Ásamu, si podala injekciu HIV pozitívnej krvi svojho priateľa, len aby dokázala, že jej láska k nemu je skutočná, píše DailyStar.

Dvojica sa zoznámila na Facebooku asi pred tri a pol rokmi. Tínedžerka  je aktuálne pod dozorom lekárov a jej rodina už podnikla právne kroky proti priateľovi, ktorý žije v meste Hajo. Polícia ho už zadržala, ale dievča údajne vedelo, aké riziko podstupuje.

Zatiaľ však neexistujú žiadne informácie o tom, či jej priateľ o všetkom vedel. Dvojica sa v minulosti pri viacerých príležitostiach pokúsila spoločne utiecť, no nikdy sa im to nepodarilo. Podľa údajov OSN žilo v roku 2021 na celom svete približne 38,4 milióna ľudí nakazených  HIV. V tomto roku sa  infikovalo 1,5 milióna osôb, pričom na choroby súvisiace s AIDS zomrelo približne 650 000 ľudí.  Desivý je aj fakt,  že približne 5,9 milióna nakazených nevedelo, že žijú s HIV.

Viac o téme: LáskaVírusHIVInfikácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu